16.05.2016

Spar širi partnersku mrežu u Sloveniji

Trgovački lanac Spar Slovenia prošle je godine počeo razvijati partnersku mrežu Spar partner. Pod tim brandom sada posluje šest dućana.

Sve se veći broj trgovaca i u zemljama ove regije odlučuje na širenje maloprodajne mreže kroz franšizne, odnosno, partnerske sustave, o čemu smo pisali u više navrata. Tim je putem prošle godine krenula i tvrtka Spar Slovenija i danas već ima šest franšiznih prodavaonica koje posluju pod nazivom Spar partner.

SPAR Fot. Spar Partner

Neovisnim trgovcima ne samo što je dostupan dobro poznati brand, već im Spar osigurava i kvalitetan kanal nabave robe – izravno iz Sparovog distribucijskog centra.

Vrata prve partnerske trgovine otvorena su u rujnu 2015. – Spar partner Blatnik. U službenim istupima predstavnika tvrtke tada je najavljeno da će u narednom periodu nastaviti širiti partnersku mrežu, što je i učinjeno već krajem prošle godine, kada je otvorena druga partnerska trgovina. Prije nekoliko dana, mreži se pridružio i šesti partner u mjestu Žiri – Spar partner Juries.

Neovisnim trgovcima ne samo što je dostupan dobro poznati brand, već im Spar osigurava i kvalitetan kanal nabave robe – izravno iz Sparovog distribucijskog centra. Također, stručnjaci Spara će neovisnim trgovcima dati i savjete kako organizirati prodaju te urediti trgovine.

– Odluka o razvijanju partnerske mreže u suradnji s neovisnim trgovcima doneta je kako bi naši proizvodi bili dosupni i onim potrošačima u čijoj okolici nema Spar trgovina. Proizvodi u partnerskim trgovinama će biti najviše kvalitete i u skladu s najvišim standardima – izjavio je Igor Mervič, generalni direktor Spar Slovenia.

Razvijanje partnerske mreže za Spar nije novost jer je brand Spar partner prisutan i na drugim tržištima. Na svojoj internacionalnoj korporativnoj internetskoj strani ističu da su razvili razne programe potpore koji partnerima omogućuju rast prodaje, ali i lanca nabave, pri čemu su u partnerskim trgovinama dostupni i premium brandovi i Sparove robne marke.

Spar brand je prisutan u 40 zemalja na četiri kontinenta i ima više od 12.000 trgvoina. U Sloveniji posluju od 1992. godine.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank