07.12.2016

Keltski duh iz srca Vegasa

Tilted Kilt je mnogo više od sportskog puba – danas je to međunarodni brand i lanac koji se želi proširiti i na tlu Europe. Primatelje franšize traže i u ovoj regiji.

Tilted Kilt nije običan sportski pub. Iako najveći broj stalnih mušterija jesu ljubitelji sporta, u lokale ovog američkog lanca svraćaju i oni koji žele uživati ​​u jedinstvenoj usluzi i dobroj kuhinji. Prvi je Tilted Kilt otvoren 2003. godine u Las Vegasu, a želja je vlasnika bila vidljiva "još sa vrata" – interijerom, a zatim izborom hrane i pića uspjeli su dočarati "keltski" ambijent. Osim toga, ono što je ubrzo postao zaštitni znak puba te ga izdvojilo od ostale ponude na tržištu, bile su atraktivne konobarice i konobari, koji su danas diljem svijeta poznati kao Tilted Kilt Girls & Boys™. Veliku popularnost, međutim, Tilted Kilt ne duguje samo svojoj atraktivnoj "postavi" zaposlenika, već i velikom izboru hrane te pića. Gostima se nudi desetak jela tradicionalne i suvremene američke, irske i škotske kuhinje. Na raspolaganju je i oko trideset vrsti točenih i flaširanih piva. A u duhu tipičnog sportskog lokala, interijer upotpunjuju LCD televizori, kako bi ljubitelji sporta mogli biti u tijeku s sportskim događanjima.

Tilted Kilt – moderan američki sportski pub koji ujedinjuje keltski duh Irske, Škotske te Engleske

Foto: Tilted Kilt

Iz Las Vegasa, koncept se vrlo brzo proširio diljem Amerike, a zatim i izvan granica matičnog tržišta. Danas, više od 100 pubova radi pod ovim brandom, a franšiza se sada nudi i partnerima koji bi željeli otvoriti te voditi Tilted Kilt u nekoj od zemalja ove regije.

Kako objašnjava William Edwards, direktor tvrtke EGS, zadužene za širenje lanca u Središnjoj Europi, partnere traže među snažnim, marketinški orijentiranim tvrtkama, koje već imaju iskustva u ugostiteljstvu te koje bi mogle osigurati atraktivne lokacije za bar. Tipičan Tilted Kilt zauzima između 450 i 900 m2. – Kandidati bi također trebali imati solidnu logistiku i pouzdan lanac nabave. Podrazumijeva se i da dobro poznaju lokalno tržište – dodaje Edwards.

Foto: Tilted Kilt

Primatelj franšize (Area Licencee) provodi pet tjedana na obuci u sjedištu tvrtke u Arizoni, a na raspolaganju će kasnije imati i tim za podršku "na licu mjesta", sedam dana prije i nakon otvorenja puba. Materijal koji će mu pomoći pri obuci te daljnjem poslovanju, bit će stalno dostupan on-line. – Osim obuke, naravno, tvrtka će partnerima pomoći i oko marketinga. Dobit će sve potrebne materijale za oglašavanje na radiju, televiziji ili časopisima – napominje Edwards.

Za pokretanje Tilted Kilt puba treba izdvojiti oko milijun dolara. Investicija pokriva sve troškove prilagodbe lokala arhitektonskim i dizajnerskim standardima branda, kao i troškove nabave i implementacije opreme i rekvizita specifičnih za koncept.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0
Keltski duh iz srca Vegasa

Dosad nije bilo komentara na članak. Nek Tvoj bude prvi.

Forum 41 teme, 71 komentara

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank