Franšizni sajam stiže u Prag

Na Sajmu franšiza u Pragu ove će se godine predstaviti 30 brandova iz Češke i inozemstva
Ponedjeljak
14.11.2016
Petnaestog studenog, u okviru summita Tjedan poduzetništva, održat će se i Sajam franšiza. Bit će to jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u Češkoj.
 

Poduzetni koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla u utorak 15. studenog dobivaju priliku upoznati se s ponudom i mogućnostima franšiznog poslovanja, i ne samo domaćih, čeških franšiznih koncepata, već i onih iz inozemstva. Ovogodišnji Sajam franšiza – Veletrh FRANCHISINGU – održava se u okviru summita Tjedan poduzetništva, kojeg tradicionalno organizira ELAI (European Leadership & Academic Institute) i kojeg svake godine posjeti više od 2.000 ljudi. Sajam se održava u prostoru Slavenskog doma (Slovanský dům) i traje jedan dan.

Ovogodišnji Sajam franšiza u Pragu, međutim, po prvi put organizira međunarodno poznata konzultantska tvrtka PROFIT system, koja na ovaj način samo nastavlja dobru praksu. PROFIT system, naime, već dugi niz godina organizira Sajam franšiza u Varšavi (Franchise EXPO), jedan od najvećih sajmova ove vrste u Europi, a najveći u Centralnoj i Istočnoj Europi. Na listopadskom sajmu franšiza u Varšavi ove se godine predstavilo 150 brandova, koji su privukli više od 7.000 posjetitelja.

Prezentacija franšiznih sustava

Osnovni cilj svakog sajma franšiza jest povezivanje davatelja franšize s onima koji žele pokrenuti te razvijati vlastiti posao. Tako će biti i u Pragu, a tijekom sastanka s davateljima franšize, zainteresirani mogu saznati i:

  • Kako je franšiza postigla uspjeh na tržištu?
  • Kolike su investicije potrebne za pristupanje franšiznoj mreži i što sve dobivaju ulaskom u sustav?
  • Kakvo se prethodno poslovno iskustvo traži, i kakvu vrstu obuke prolaze oni koji se odluče za kupnju franšize?
  • Kakvu potporu primatelj franšize dobiva od svog davatelja?

Sajam je svakako prilika da davatelji franšiza na najbolji način predstave svoje koncepte potencijalnim i budućim partnerima, objasne im što sve podrazumijeva franšizna suradnja. Neposredan susret te otvoren razgovor između dvije strane čine sajam idealnim mjestom za upoznavanje i početak suradnje.

Sajam u Pragu okupit će 30 brandova. Među domaćim, izvorno češkim konceptima franšizu će ponuditi lanac kafića CrossCafe, fast-food koncept u francuskom stilu Bagaterie Boulevard, lanac apoteka s proizvodima od konoplje Konopná lékárna, a popis svih franšiznih sustava koji će izlagati u Pragu, možete pronaći na stranici: www.veletrhfranchisingu.cz.

Doći, vidjeti, pronaći inspiraciju u Slavenskom domu u Pragu!

Osim predstavljanja franšiznih sustava, sajam će u Pragu upotpuniti i 20 inspirativnih radionica sa sudionicima i govornicima iz svijeta biznisa. Franšizni stručnjaci te uspješni poduzetnici će podijeliti s posjetiteljima svoja iskustva, dati savjete i upoznati ih s najnovijim trendovima. Radionice su namijenjene širokoj publici – i onima koji se tek upoznaju s franšizngom, onima koji još nisu pronašli koncept "po svojoj mjeri", te onima koji su nedavno počeli poslovati u sustavu franšizinga. Detaljan program može se pronaći na spomenutoj službenoj stranici sajma. Puno korisnih informacija dobit će i kompanije koje se planiraju kroz franšizu širiti i na inozemnim tržištima.

Partneri sajma su magazin Vlastní tvrtka FRANCHISING, specijalizirani portali Franchising.cz i Franchising.sk, Češka franšizna asocijacija te Global Enterpreneurship Week 2016.