Poe Poe odlikuje standardni, ali probrani meni restorana brze usluge – pizze, hot-dogovi, rolnice, lazanje, kao i palačinke, vafle, kave, smoothiji.
Nedjelja
25.12.2016
Češki lanac brze usluge Poe Poe planira sljedeće godine restorane otvoriti i izvan matičnog tržišta. Prije se svih spominju Slovačka i Hrvatska.
 

Kvalitetna hrana, slatki i slani specijaliteti po niskim cijenama, usto, moderan ambijent restorana – to je ono što, u najkraćem, odlikuje češki koncept Poe Poe. Ukusni obroci te povoljne cijene, kako su se i nadali tvorci ovog koncepta, generirali su i visok promet. Nakon nešto više od godinu dana od otvorenja prvog restorana u Brnu, vlasnici kažu da se strategija "kvaliteta po povoljnim cijenama" – isplatila. Broj je kupaca porastao za 20% u odnosu na prošlu godinu, a osim tri vlastita restorana, otvorene su i dvije franšize. Zainteresirani za ovaj koncept sada se javljaju iz cijele Češke, a u kompaniji kažu da su upite za franšizu dobivali i iz inozemstva –prije svega, Slovačke i Hrvatske. Strategija razvoja za sljedeću godinu, obuhvatit će i ova tržišta, potvrđuju u kompaniji.

Do kraja se ove godine želimo fokusirati na najnovije restorane – franšizni restoran otvoren u Hodonjinu, te restoran u našem vlasništvu koji će službeno biti otvoren početkom 2017. u Brnu – kaže Martin Kovářík, suvlasnik tvrtke Industriale Food, koja stoji iza koncepta Poe Poe. – Do kraja iduće godine planiramo otvoriti barem još tri restorana u Češkoj – dodaje on.

Za buduće partnere i primatelje franšize trenutačno pripremaju četiri "formata" – Container, Express, Premium te Drive – koji će odgovarati različitim financijskim mogućnostima partnera. Investicije će iznositi između 90.000 i 185.000 eura, a povrat se može očekivati ​​za dvije do tri godine. Prednost koncepta je što primatelji franšize ne plaćaju ulaznu niti marketinšku naknadu, već samo redovnu fiksnu naknadu koja ne ovisi o prodaji.

Prije otvorenja restorana vlasnici se koncepta osobno sastaju s potencijalnim primateljem franšize, nakon čega slijedi detaljno upoznavanje s konceptom te izbor pogodnih lokacija s velikim protokom ljudi. Potom se potpisuje ugovor o zakupu te ugovor o franšiznoj suradnji. Primatelj franšize nakon toga prolazi kroz intenzivnu dvomjesečnu obuku. Tijekom tog razdoblja, centrala radi na uređenju i opremanju franšizne poslovnice, kako bi primatelj franšize na koncu dobio "ključ u ruke".

U ovom trenutku Poe Poe je fokusiran na razvoj u Češkoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Zahvaljujući različitim formatima koncepta, kako kaže Martin Kovářík, isplatilo bi se otvoriti restoran čak i u manjem mjestu, ali je najbolje da to budu gradovi s više od 20.000 stanovnika. U svakom slučaju, restoran bi trebao biti na lokaciji s velikim protokom ljudi, napominje Kovářík.