Potencijalni primatelj franšize treba osigurati prodajni prostor od 5-20 m2 na frekventnom mjestu. Prodajno se mjesto uređuje uz stručnu pomoć i savjete terenskih suradnika Mini Panija
Nedjelja
25.12.2016
Mini Pani, tvrtka za proizvodnju te distribuciju polugotovog smrznutog peciva, započela je širenje franšiznog sustava u Hrvatskoj, otvorenjem prvih franšiznih objekata u nekoliko gradova. U novoj će godini fokus biti na Primorju.
 

Mini Pani pekare za sada se mogu naći u tri grada – Požegi, Slavonskom Brodu i Čakovcu. Kako su iz Mini Pani najavili početkom ove godine, potencijalnim se primateljima franšize u Hrvatskoj nude tri formata – spot-pekara, "shop-in-shop" koncept, te komercijalni "otok" dizajniran za trgovačke centre. Kao davatelj franšize, Mini Pani jamči sigurnu te pravovremenu logističku potporu – dostavu peciva do prodajnog mjesta bez prekida hladnog lanca, dok primatelj franšize pecivo priprema i peče po unaprijed definiranim uputama. Na taj je način, kako kažu u tvrtki Mini Pani, proizvodima osigurana ujednačena kvaliteta.

Primatelji franšize na korištenje dobivaju spot-pećnicu, vitrinu za izlaganje peciva te ekskluzivitet za određen teritorij. – Pripremamo nove lokacije za otvorenje već početkom 2017, a od proljeća ćemo biti fokusirani na Primorje – kaže Kornelia Šild-Ferenc, rukovoditeljica direkcije prodaje i marketinga u tvrtki Mini Pani.

Kao osnovne prednosti Mini Panija navodi što ova franšiza ne zahtijeva visoke investicije, a u odnosu na slične sustave, ima bogatiju ponudu, jer osim "klasičnih" peciva nude i bureke, kroasane, fingerse te cijeđene sokove i kave.

Pored Hrvatske, Mini Pani uspješno posluje i u Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.