06.02.2017

Jačanje pozicije na Zapadu

Poljska tvrtka AmRest preuzima lanac Pizza Hut Delivery restorana u Francuskoj.

Krajem siječnja 2017, AmRest je, naime, potpisao ugovor o kupnji dionica s belgijskom tvrtkom Top Brands NV te na taj način preuzeo 100 posto udjela u tvrtki Pizza Topco France – tvrtki koja je do sada bila nositelj Pizza Hut master franšize i zadužena za razvoj biznisa u Francuskoj. Ovom transakcijom, vrijednom gotovo 14 milijuna eura, AmRest preuzima licencu za master franšizu te nastavlja širiti poslovanje. Od tvrtke Pizza Topco, AmRest će naslijediti i lanac od 123 Pizza Hut Delivery restorana – od toga, sedam je pripadalo tvrtki, ostali su u rukama pojedinačnih primatelja franšize.

Pizza Hut Fot. Pizza Hut

Prepoznatljiv brand te kućna dostava, glavni aduti za daljnji razvoj biznisa u Francuskoj

Ova je transakcija potpuno u skladu s najavljenim planovima AmResta koji je u kolovozu 2016. najavio ubrzan razvoj Pizza Hut branda u Europi. Tada je, podsjetit ćemo, poljska tvrtka također potpisala ugovor o master franšizi za zemlje Središnje i Istočne Europe – preuzevši obvezu širenja Pizza Hut restorana u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, ali i Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Za poljsku tvrtku Francuska nije nepoznato tržište. AmRest u ovoj zemlji posluje od 2011, nakon što je te godine kupio španjolski lanac La Tagliatelle, preuzevši njegove restorane i u Francuskoj. Potencijala za širenje na ovom tržištu još uvijek ima, smatraju u tvrtki, a daljnji bi razvoj Pizza Hut lanca to trebao i potvrditi.
Ovo je još jedan korak u jačanju našeg prisustva u Zapadnoj Europi, te strateška prekretnica u gradnji biznisa dostave br.1 u Europi – kaže Monika Czyż, predsjednica Pizza Hut Delivery&Express Amrest.

AmRest će u Francuskoj razvijati dva formata restorana – Pizza Hut Delivery i Pizza Hut Express.

AmRest Holdings najveći je neovisni operator restorana brze usluge i neformalnog objedovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi, s više od 1.000 restorana u 13 zemalja. Trenutačno vode 78 Pizza Hut restorana u tri države –Poljskoj, Rusiji i Mađarskoj. Franšizna prava za razvoj u Srednjoj i Istočnoj Europi AmRest drži i za brandove KFC, Burger King i Starbucks.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0
Jačanje pozicije na Zapadu

Dosad nije bilo komentara na članak. Nek Tvoj bude prvi.

Forum 41 teme, 71 komentara

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank