Prepoznatljiv brand te kućna dostava, glavni aduti za daljnji razvoj biznisa u Francuskoj
Ponedjeljak
06.02.2017
Poljska tvrtka AmRest preuzima lanac Pizza Hut Delivery restorana u Francuskoj.
 

Krajem siječnja 2017, AmRest je, naime, potpisao ugovor o kupnji dionica s belgijskom tvrtkom Top Brands NV te na taj način preuzeo 100 posto udjela u tvrtki Pizza Topco France – tvrtki koja je do sada bila nositelj Pizza Hut master franšize i zadužena za razvoj biznisa u Francuskoj. Ovom transakcijom, vrijednom gotovo 14 milijuna eura, AmRest preuzima licencu za master franšizu te nastavlja širiti poslovanje. Od tvrtke Pizza Topco, AmRest će naslijediti i lanac od 123 Pizza Hut Delivery restorana – od toga, sedam je pripadalo tvrtki, ostali su u rukama pojedinačnih primatelja franšize.

Ova je transakcija potpuno u skladu s najavljenim planovima AmResta koji je u kolovozu 2016. najavio ubrzan razvoj Pizza Hut branda u Europi. Tada je, podsjetit ćemo, poljska tvrtka također potpisala ugovor o master franšizi za zemlje Središnje i Istočne Europe – preuzevši obvezu širenja Pizza Hut restorana u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, ali i Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Za poljsku tvrtku Francuska nije nepoznato tržište. AmRest u ovoj zemlji posluje od 2011, nakon što je te godine kupio španjolski lanac La Tagliatelle, preuzevši njegove restorane i u Francuskoj. Potencijala za širenje na ovom tržištu još uvijek ima, smatraju u tvrtki, a daljnji bi razvoj Pizza Hut lanca to trebao i potvrditi.
Ovo je još jedan korak u jačanju našeg prisustva u Zapadnoj Europi, te strateška prekretnica u gradnji biznisa dostave br.1 u Europi – kaže Monika Czyż, predsjednica Pizza Hut Delivery&Express Amrest.

AmRest će u Francuskoj razvijati dva formata restorana – Pizza Hut Delivery i Pizza Hut Express.

AmRest Holdings najveći je neovisni operator restorana brze usluge i neformalnog objedovanja u Središnjoj i Istočnoj Europi, s više od 1.000 restorana u 13 zemalja. Trenutačno vode 78 Pizza Hut restorana u tri države –Poljskoj, Rusiji i Mađarskoj. Franšizna prava za razvoj u Srednjoj i Istočnoj Europi AmRest drži i za brandove KFC, Burger King i Starbucks.