Dobro došli u Pariz

Sajam franšiza u Parizu okuplja najprestižnije franšizne brandove svijeta iz gotovo 90 branši
Utorak
07.02.2017
Najveći sajam franšiza u Europi – Franchise Expo Paris – održat će se ove godine od 19. do 22. ožujka. Čitatelji portala Franchising.hr mogu računati na besplatne ulaznice.
 

Pariz je po mnogo čemu nezaobilazna destinacija – čak i kada je franšizing u pitanju. Proteklih 36 godina krajem se ožujka u glavnom gradu Francuske održava Franchise Expo Paris, najveći i najznačajniji sajam franšiza u Europi. Sudjelovati na ovom sajmu – stvar je prestiža, ali i pouzdan znak da iza branda/izlagača stoji zaokružen franšizni sustav, dokazan u poslovnoj praksi te spreman za posjetitelje – poduzetnike koji bi kupili franšizu te tako pokrenuli vlastiti posao.

Ove godine, sajam u Parizu počinje u nedjelju 19. ožujka i traje do srijede 22. ožujka, a izložbeni prostor, kao i prethodnih godina, smješten je u sajamski kompleks Porte de Verseilles.

Na sajmu se predstavi oko 500 izlagača iz skoro 90 branši. Pored davatelja franšize, među njima su i odvjetničke kuće, banke, nacionalne franšizne udruge, konzultantske kuće specijalizirane za franšizing. Sajam u Parizu je međunarodna manifestacija te stoga se, uz očekivano veliki broj sustava iz Francuske, na sajmu pojavi i po stotinjak franšiznih brandova iz inozemstva. U pravilu, najviše izlagača dolazi iz Italije, Španjolske i SAD, ali ima i sustava iz Češke, Belgije, Nizozemske, Rusije, Velike Britanije...

Prema dosadašnjem iskustvu, organizatori najavljuju da će sajam i ove godine posjetiti više od 35.000 ljudi. Mnogi od njih dolaze iz inozemstva – prošle ih je godine bilo više od 2.900 iz 97 zemalja diljem svijeta. Podaci također pokazuju da 76% posjetitelja dolazi s jasnom namjerom o kupnji franšize te pokretanju poslovanja u roku od godinu dana. Ne iznenađuje stoga ni podatak da 75% izlagača pronađe franšizne partnere i sklopi preliminarne ugovore upravo tijekom ta četiti dana sajma.

Za posjetitelje, tradicionalno, organizira se i više do 100 besplatnih radionica i konferencija.

Među organizatorima i službenim medijskim partnerima sajma u Parizu već godinama se nalazi i tvrtka PROFIT system, vodeća konzultantska kuća iz oblasti franšizinga u Središnjoj i Istočnoj Europi, izdavač Franchising portala u Ardiatik regiji. I ove će godine čitatelji portala Franchising.hr moći dobiti besplatne ulaznice – trebaju se samo registrirati na internetskoj stranici FranchiseExpoParis.com.