Cilj nam je naš franšizni koncept proširiti diljem Europe, a svakako i u zemljama ove regije.
Utorak
11.04.2017
Koncept Tasty Donuts & Coffee osnovan je prije pet godina, a franšizni lokali već posluju na pet tržišta – odnedavno i u Sarajevu.
 

Kevin Schindler i Chris Ledesma su 2012. u Frankfurtu osnovali kompaniju Tasty Gastro, koja je vlasnik i davatelj franšize branda Tasty Donuts & Coffee. Trenutačno posluju na pet tržišta – Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Slovačkoj i, odnedavno, u Bosni i Hercegovini.

Koncept je prepoznatljiv, kako i samo ime kaže, po prodaji krafni i kave. – U našoj se ponudi nalazi 30 vrsta punjenih i nepunjenih krafni koje se ručno prave svaki dan. Po tome se i razlikujemo od drugih brandova. Usto, u ponudi imamo i kavu koja nam stiže iz njemačke pržionice, specijalno pripremljena za nas – kaže za naš portal Sabina Kaiser, direktorica marketinga i internacionalnog razvoja.

Uz krafne i kavu, u Tasty Donuts & Coffee mogu se naručiti smootiji te frape napici različitih okusa.

Nedavno su otvorili svoju prvu franšiznu radnju u Bosni i Hercegovini i to u Sarajevu. Primatelji franšize su Mirela i Admir Omanović. – Cilj nam je naš franšizni koncept proširiti diljem Europe, a svakako i u zemljama Adriatik regije. Zaista vidimo ogroman potencijal za daljnju ekspanziju – kaže Kaiser te dodaje da nude pojedinačne (single-unit) franšize za otvorenje jednog lokala ili, pak, franšizu za određeno područje koja podrazumijeva otvorenje više lokala.

Tasty Donuts & Coffee u ponudi ima nekoliko različitih opcija po pitanju formata prodajnih jedinica – jedna podrazumijeva lokal sa sjedećim mjestima, druga je koncept "za ponijeti", bez mogućnosti sjedenja. Osim toga, postoji i koncept mobilne franšize (u vidu pokretnog kamiona), ali i klasične distribucije (prodaja u supermarketima).