09.06.2017

Direct Booker „pokriva“ Sloveniju

Direct Booker, online agencija za izdavanje i upravljanje privatnim smještajem, pokreće još jednu franšizu izvan Hrvatske – ovoga puta u Sloveniji.

Dubrovački Direct Booker nastavlja širiti mrežu franšiznih partnera. Nakon što su pronašli franšizoprimce i pokrenuli poslovanje u Sarajevu, ovih su dana okončali pregovore s partnerima iz Slovenije. Nikola Grubelić, suvlasnik Direct Bookera, kaže da nisu imali lak zadatak – partneri su u pregovore ušli ozbiljno, dobro pripremljeni i s mnogo pitanja. Grubelić dodaje da je za njih, kao davatelje franšize, to, zapravo, bio odličan znak – znak da su partneri spremni te voljni ovaj posao raditi profesionalno, s puno energije i predanosti.

Ilustracija

Direct Booker će i u Sloveniji povezivati rentijere i putnike, tako što će posredovati te nuditi pomoć objema stranama – od akvizicije privatnog smještaja, njegovog oglašavanja na najvećim prodajnim platformama do umrežavanja s ostalim pružateljima usluga na određenoj destinaciji (ugostiteljima ili prijevoznicima), a da bi se gostu ponudila što kompletnija usluga.

Goražd Ferka, jedan od primatelja franšize za područje Slovenije, potvrđuje da u razvoju privatnog smještaja vidi budućnost. U Sloveniji, prema njegovim riječima, postoji mnoštvo malih iznajmljivača, koji više-manje uspješno prodaju svoje kapacitete. Pored toga, turizam u Sloveniji je strateška gospodarska grana u koju se mnogo ulaže i predstavlja jedan od stupova gospodarskog razvoja. I to u svim segmentima – razvijaju se planine sa skijaškim centrima, more, terme i gradovi – i svi bilježe porast broja turista i noćenja. S druge strane, ponuda smještajnih kapaciteta ne raste istim tempom, te je, kako kaže Ferka, nastao vakuum koji bi vlasnici privatnog smještaja mogli popuniti.

Budući da se i sami trendovi u turizmu mijenjaju, uporedo s navikama gostiju, Ferka upravo u optimizaciji i modernizaciji upravljanja privatnim smještajem vidi veliku priliku – i to jedan od ključnih razloga zašto su se odlučili za franšizu Direct Booker.

I sami smo vlasnici nekoliko manjih apartmana, i tražili smo sveobuhvatno, strukturalno rješenje za klasične probleme manjih iznajmljivača – nedostatak vremena i znanja, ili samo volje za optimiziranjem marketinga i prodaje. Naročito što svi, uz plaću, vole zaraditi još nešto sa strane. Pomoć koju Direct Booker nudi malim iznajmljivačima je idealna. Kada smo završili prve razgovore s Nikolom i Ninom, davateljima franšize, uvidjeli smo da je sustav zaista dobro osmišljen, ljudi vrlo profesionalni, vizija vrhunska, a i uvjeti za suradnju jako povoljni. Nije bilo teško odlučiti da je to to – kaže Ferka.

On kaže da će samostalno razvijati Direct Booker franšizu na cijeloj teritoriji Slovenije.

Ponuda privatnog smještaja u Sloveniji je, prema njegovim riječima, razvijena i mnogi iznajmljivači koriste prodajne kanale poput Booking.com ili Airbnb.
U prvom koraku želimo izgraditi bazu vlasnika privatnog smještaja koji ne koriste te prodajne kanale. Tek kada razvijemo suradnju s određenim brojem vlasnika, ići ćemo u razvoj kompletnog menadžmenta nekretnina, jer mislimo da ima mnogo prostora za suradnju u toj oblasti, ali da je to kompleksan model. Vjerujemo da ćemo nakon perioda testiranja tržišta imati dobru osnovu za razvoj franšize i brenda. Turizam je u usponu – konsolidacija malih iznajmljivača je logičan proces. Model poslovanja Direct Booker-a jedan je od najboljih i vidimo da bi mogao voditi tu konsolidaciju – objašnjava Ferka.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0
Direct Booker „pokriva“ Sloveniju

Dosad nije bilo komentara na članak. Nek Tvoj bude prvi.

Forum 41 teme, 71 komentara

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank