20.06.2017

Ljepši dom u franšizi

U Beogradu je otvorena nova franšizna trgovina branda Coincasa. Talijanski brand planira širenje i u Hrvatskoj i Sloveniji.

U beogradskom tržnom centru Big Fashion početkom lipnja otvorena je druga franšizna trgovina poznatog talijanskog branda za uređenje i dekoraciju doma Coincasa. Prva je smještena u tržnom centru Delta City na Novom Beogradu, a primatelj franšize za teritorij Srbije je tvrtka Bio Futura. – Coincasa je proizvođač s dugogodišnjom tradicijom te istinski prepoznatljiv brand u oblasti kućne dekoracije, što je bio jedan od glavnih razloga za uzimanje ove franšize – kažu u Bio Futuri. Dugoročni planovi, poručuju iz ove tvrtke, uključuju daljnje širenje prodajnog lanca, ali će, za sada, funkcionirati ova dva prodajna mjesta.

CoinCasa Fot. Coin Casa Srbija

Idealni franšizni partneri tvrtke Coincasa jesu poduzetnici s iskustvom u maloprodaji ili branšama koje su povezane s uređenjem doma

Širenje i u regiji

Coincasa, inače, svoju maloprodajnu mrežu na matičnom tržištu u Italiji razvija samostalno, dok na drugim tržištima uglavnom nudi franšizu. Kako je najavljeno krajem 2016, talijanska je tvrtka zainteresirana pronaći franšizne partnere u Hrvatskoj i Sloveniji.

Potencijalnim se primateljima franšize nudi mogućnost otvoriti trgovinu ili, pak, franšizni korner. U prvom je slučaju potreban prostor od 150 do 250 m2, a u drugom 50 do 170 m2 na prometnoj lokaciji i u mjestima s više od 30.000 stanovnika.

Kako je ranije izjavila za Franchising portale Patrizia Nicodemo, zadužena za razvoj maloprodajne mreže Coincasa, idealni partneri su poduzetnici s iskustvom u maloprodaji ili branšama koje su povezane s uređenjem doma. Naglasila je da primatelji franšize mogu računati na njihovu konstantnu potporu – jaku marketinšku kampanju, uvijek dostupne artikle te šest godišnjih kolekcija. Za otvorenje trgovine Coincasa potrebno je izdvojiti 750 eura po m2, od čega je 350 potrebno za uređenje ineterijera prodavaonice, a 400 za prvo punjenje robom.

Coincasa je samo jedan od brandova talijanske grupe Coin (Gruppo Coin), koja u svom portfelju ima još i modne brandove Luca D’Altieri, JCT & Co, JCT junior, Koan te maloprodajna lanca – robne kuće Coin, Excelsior i Eat’s.

Coincasa je osnovana 1962. kao talijanski brand specijaliziran za dekoraciju doma sa sjedištem u Veneciji. Danas ima više od 100 prodavaonica od kojih su većinom franšize.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank