02.11.2017

Denny’s stiže u Europu

Prvi restoran na europskom tlu Denny’s otvara u Velikoj Britaniji. Američki je lanac zainteresiran i za tržišta ove regije.

Denny’s je dobro poznato ime u Americi, sinonim za klasični američki „diner“ – obiteljski restoran koji poslužuje tipičnu američku hranu. Prošle je godine lanac najavio da će ubrzati razvoj u Europi, a prvi je korak napravljen –Denny’s je nedavno potpisao franšizni ugovor s britanskom tvrtkom Denny’s Magic Diners UK. Kao primatelj Denny’s franšize, ova će tvrtka u narednih nekoliko godina otvoriti 10 restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prvo otvorenje, prema službenoj najavi, najavljeno je za kraj ove godine u Swansea, Wales.

Denny's Fot. Denny's

Denny’s ima više od 1.700 restorana diljem svijeta

Ovo je, međutim, samo prvi korak. Denny’s je također zainteresiran za tržišta Centralne i Istočne Europe, uključujući zemlje ove regije. – Vjerujemo da brand ima veliki potencijal za razvoj na europskim tržištima – kaže John Miller, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Denny’s. – Kako se naša globalna mreža širi, tako raste i broj zainteresiranih za franšizu. Pokušat ćemo održati taj tempo rasta, posebno sada kada smo ubrzali razvoj na tržištima izvan Sjeverne Amerike – kaže Miller.

S iskusnim partnerima u razvoj

Denny’s traži jake i iskusne franšizne partnere – to bi trebale biti tvrtke ili investitori s dokazanim rezultatima iz ugostiteljstva ili slične branše. Kako će imati obvezu u što kraćem roku otvoriti veći broj restorana na jednom tržištu, franšizni bi partneri, osim iskustva i znanja, trebali imati i značajan kapital – u ovom slučaju oko pet milijuna dolara, što bi bilo dovoljno za otvorenje najmanje pet restorana.

Partnerima koji bi kupili franšizu te razvijali mrežu na lokalnom tržištu, Denny’s nudi tri formata restorana. Mali Denny’s, površine od 70 do 250 m2, idealan je za shopping mallove, zračne luke, željezničke postaje, područja oko fakulteta. Standardni Denny’s, s površinom od 300 do 800 m2, projektiran je za samostalne zgrade, lokale u centralnim dijelovima grada, ali i velikim trgovačkim centrima. Treći tip lokala Denny’s on-the-go namijenjen je za lokacije uz autoceste i velika raskrižja, te zauzima površinu od 250 do 500m2.

Denny’s će pružiti svojim partnerima punu potporu i nadzor u pripremi, izgradnji i vođenju restorana.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank