Juris Roganovs
Juris Roganovs / Doista vjerujemo da su predanost i strast za poslom važniji za uspješnu suradnju od prethodnog znanja i iskustva u ovom području. Iskustvo je, naravno, velika prednost, ali mi, kao davatelji franšize, možemo pružiti sve alate i materijale potrebne za pokretanje i vođenje uspješnog poslovanja.
Srijeda
07.03.2018
Easy Beer i Easy Wine su jednostavni, inovativni i profitabilni koncepti - kaže Juris Roganovs, franšizni menadžer ovih ugostiteljskih franšiza iz Latvije. S kime bi podijelili tajnu uspjeha?
 

Prva i osnovna, a svakako najinovativnija značajka restorana Easy Beer i Easy Wine jest mogućnost samoposluživanja. Gost, naime, na ulazu dobiva magnetsku karticu s virtualnim novcem, što mu omogućuje da sam sipa piće s posebno dizajniranog zida s pićima. Osim što ne mora čekati na uslugu konobara, gost može birati količinu pića koju će natočiti, koristeći veoma precizan automatizirani sustav za točenje i doziranje – na taj način dobiva priliku probati i neka od najskupocjenijih vina ili birati između 200 različitih vrsta piva. Za svako piće, međutim, osoblje restorana će gostu preporučiti odgovarajući obrok. Kompatibilnost hrane i pića stalno se testira, a vještine kuhara ovjenčane su Michelinovim zvjezdicama. Oba su koncepta, kako tvrde njihovi tvorci, dokazano održiva i profitabilna, a kako su došli do željenog formata te što će privući ljude koji razmišljaju o kupnji franšize ovih restorana, otkriva Juris Roganovs, zadužen za razvoj franšizne mreže na međunarodnim tržištima.

Kako se došlo do ovakvog modela restorana?

Osnivači koncepta su zapravo uspješni poslovni ljudi s međunarodnim iskustvom iz različitih industrija. Mnogo su putovali diljem svijeta, a zadnjih nekoliko godina posvetili su se proučavanju najboljih svjetskih restorana i barova. S dubokim razumijevanjem onoga što leži u srcu svih uspješnih koncepata, okupili su tim stručnjaka svjetske klase i stvorili Easy Beer i Easy Wine. Njihova je ideja da sve "klasične" značajke najboljih restorana, poput atmosfere, dobre hrane, brze usluge, spoje s najnovijim inovacijama u ugostiteljstvu i time naprave "restoran budućnosti". Dvije su godine radili na razvoju koncepta prije otvorenja prvog restorana u Latviji.

Koliko je vremena, pak, bilo potrebno za razvoj franšize?

Na razvoju franšiznog paketa radili smo oko godinu dana. Svi poslovni procesi detaljno su opisani i uključeni u Operativni priručnik. Razvijeni su i testirani razni alati za potporu i programi obuke za franšize.

Što Easy Beer i Easy Wine razlikuje od drugih brandova na tržištu?

Može se reći da se od drugih gastronomskih brandova razlikujemo po inovacijama, efektnom marketingu koji privlači različite tipove lojalnih gostiju te učinkovitom upravljanju troškovima, što znači i veći profit. Međutim, najvažnija stvar koja nas izdvaja od ostalih je činjenica da je poslovanje po našim načelima vrlo jednostavno, uzbudljivo i zabavno.

Tko je, po vašem mišljenju, idealan primatelj ove franšize?

Doista vjerujemo da su predanost i strast za poslom važniji za uspješnu suradnju od prethodnog znanja i iskustva u ovom području. Iskustvo je, naravno, velika prednost, ali mi, kao davatelji franšize, možemo pružiti sve alate i materijale potrebne za pokretanje i vođenje uspješnog poslovanja.

Isprva smo razmišljali reklamirati te predstaviti franšizu kroz jednu ciljanu, intenzivnu marketinšku kampanju, međutim, ispostavilo se da je najveći broj zainteresiranih poduzetnika "dolazio" spontano, iz samih restorana – i to su uglavnom bili gosti iz inozemstva. Mnogi su od njih već u fazi pronalaženja odgovarajućih lokala, tako da bi naše restorane, u neko skorije vrijeme, mogli dobiti Prag, Varšava, Budimpešta, Rotterdam, Oslo, Moskva, Beograd, pa i Dubai.

Za koliko bi vremena primatelj franšize mogao očekivati ​​dobit?

U prosjeku, naši restorani počinju raditi "u plusu" nakon dva mjeseca poslovanja. Olakotna okolnost je da su franšize u prva tri mjeseca izuzete od obveze plaćanja franšiznih naknada, stoga je ovo obično razdoblje za postizanje ciljane zarade. Razdoblje oporavka obično traje od 14 do 30 mjeseci.

Što točno preporučuje ove franšize, koje su njihove najveće prednosti?

Mislim da trenutačno nudimo jedan od najboljih franšiznih sustava dostupnih na tržištu. Naš poslovni model ima stopu profitabilnosti višu od prosjeka, a entuzijazam s kojim smo ušli u razvoj ovog posla je neizmjeran. Vrlo smo predani ovome što radimo, stalno ulažemo u inovacije, koje će, naravno, biti dostupne i našim primateljima franšize. Zapravo, naši partneri mogu biti sigurni da će dobiti odgovarajuću potporu stručnog tima u bilo kojoj fazi poslovanja, jer je potpora primateljima franšize jedan od najvažnijih faktora uspjeha u svakom sustavu.


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...

3 komentara
zadnji 18.03.2024
Investirati u razvoj franšize

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

8 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

13 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

13 komentara
zadnji 11.02.2024
Bez želje, nema uspjeha

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

1 komentara
zadnji 26.01.2024
Sa terena do franšize

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...

3 komentara
zadnji 18.01.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...

13 komentara
zadnji 18.01.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...

13 komentara
zadnji 17.01.2024