Easy Wine / Boce su s vinom smještene u atraktivno dizajnirane hladnjake u kojima se održava optimalna temperatura. Zbog specijalne opreme i tehnologije, boca vina može ostati otvorena i do dva tjedna, bez gubitka okusa i kvalitete
Srijeda
30.01.2019
Kao što im je i u samo ime „upisano“, Easy Beer i Easy Wine predstavljaju inovativne ugostiteljske koncepte koji „s lakoćom“ privlače klijente. Vlasnici kažu – i primatelje franšize.
 

Spomenutu „privlačnost“ ova dva izvorno latvijska franšizna koncepta duguju sretnoj kombinaciji inovativnosti i isplativosti. Za goste, ona se ogleda u načinu naručivanja, plaćanja i široj mogućnosti izbora, za vlasnike biznisa – u mogućnosti preciznog praćenja zaliha i naplate potrošenog.

Naime, kada uđe u jedan od Easy restorana, gost dobiva magnetsku karticu s virtualnim novcem, što mu omogućuje da sam toči piće s posebno dizajniranog zida s pićima. To znači da ne mora čekati na uslugu konobara, a za precizno odmjeravanje natočenog pića koristi se automatizirani sustav za doziranje i točenje. Gost, stoga, dobiva priliku natočiti pića onoliko koliko želi, pa bilo da je riječ o minimalnim količinama, tek za kušanje. – Natočena količina određuje cijenu, a gost plaća tek na kraju večeri – kaže direktor grupacije Peteris Ozols ističući da je samoposlužni zid s pićima i jedna od atrakcija Easy restorana.

U Easy Wine-u nudi se 60 različitih vina, u Easy Beer-u oko 200 vrsta piva. – Ovo je odlična prilika za goste koji žele, na primjer, kušati čašu nekog dobrog i skupog vina koje inače ne bi kupili, jer boca vina u prodavaonici može koštati i do 30 eura. S druge strane, s pozicije biznisa, teško je postići uspjeh ako prodajete isključivo skupa vina, jer većina ljudi pije vina iz srednje cjenovne kategorije. Mi smo napravili optimalnu ponudu – kaže Ozols.

Proces automatizacije ne ide na ruku samo potrošačima, nego i vlasnicima restorana – u ovom slučaju, budućim primateljima franšize. Osim što je neusporedivo brža, samoposluga smanjuje i potrebu za dodatnim osobljem, a podjednako je važno i to što se svaki mililitar natočenog pića precizno bilježi. Na taj način, kako smo već spomenuli, prate se količine zaliha i naplata potrošenog.

Oba su koncepta dokazano održiva i profitabilna, nevezano za doba godine ili sezone najveće posjećenosti – kaže Ozols, dodajući da nije iznenađen što svakodnevno dobivaju mnogo upita za franšizu. Za poduzetnike koji se odluče za kupnju franšize, prednost je što su svi poslovni procesi pri vođenja restorana detaljno opisani i unijeti u operativni priručnik, pored toga što su razvijeni i testirani razni alati za potporu, kao i programi obuke za primatelje franšize.

U pokretanje Easy Wine ili Easy Beer restorana treba investirati oko 150.000 eura. Polovica tog iznosa odlazi na poslovni softver i svu potrebnu opremu za bar i kuhinju, a davatelj franšize kaže da partnerima nude i povoljniju opciju – davanje opreme na leasing. – U prosjeku, naši restorani počinju raditi "u plusu" nakon dva mjeseca poslovanja. Olakšavajuća je okolnost i to što su primatelji franšize u prva tri mjeseca oslobođeni obveze plaćanja franšizne naknade, tako da je ovo obično period za koji dostignu ciljanu zaradu – podsjeća Juris Roganovs, zadužen za razvoj franšizne mreže na međunarodnim tržištima.

Zbog atraktivnog koncepta te velikog interesa za franšizu, Roganovs očekuje da bi se u skorije vrijeme Easy Wine ili Easy Beer restorani mogli otvoriti u Pragu, Varšavi, Budimpešti, Rotterdamu, Oslu, Moskvi, Dubai, ali i Beogradu.


Easy Beer / Za svako piće, osoblje će restorana gostu preporučiti i odgovarajući obrok

Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Don’t be deceived by different testimonies online that is most likely wrong. I have made use of several LOVE SPELL CASTER options that got me disappointed at the end of the...

6 komentara
zadnji 18.04.2024
Sa terena do franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

6 komentara
zadnji 17.04.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

14 komentara
zadnji 17.04.2024
Investirati u razvoj franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

9 komentara
zadnji 17.04.2024
Sa terena do franšize

I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...

6 komentara
zadnji 21.03.2024
Sa terena do franšize

POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...

6 komentara
zadnji 18.03.2024
Investirati u razvoj franšize

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

9 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

14 komentara
zadnji 11.02.2024