Čuveni hotelski lanac i u Sarajevu

Kao destinacija koja ubrzano razvija svoj ​​poslovni potencijal, Sarajevo je bio savršen izbor za gradnju hotela Residence Inn -
Amy McPherson, predsjednica i izvršni direktor tvrtke Marriott International u Europi
(Na slici: budući izgled hotela)
Petak
15.11.2013
U Sarajevu će krajem 2014. godine biti otvorena franšiza američkog hotelijerskog lanca Marriott International. Gradnja hotela Residence Inn by Marriott je već počela.
 

Poznati američki hotelijerski lanac Marriott International početkom studenog je potpisao franšizni ugovor s partnerima iz Bosne i Hercegovine i time potvrdio da će Sarajevo krajem iduće godine dobiti prvi hotel pod brandom Residence Inn by Marriott. Investitor projekta je Društvo za ulaganje u južnu Europu (SEIC), dok će hotelom upravljati tvrtka Interstate Hotels&Resorts. Kao jedini poznati međunarodni brand hotela u Bosni i Hercegovini, Residence Inn u Sarajevu bi trebao, kako se navodi u službenom priopćenju, "popuniti prazninu u segmentu produženog hotelskog boravka".

Gradnja hotela je počela već krajem kolovoza. Objekt je smješten u sarajevskom naselju Čobanija i nalazi se na 20 minuta od zračne luke i atraktivnih lokacija starog dijela grada. Hotel će ponuditi 75 kompletno opremljenih jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana, s ergonomski dizajniranim radnim prostorom, uslugom besplatnog doručka i vešeraja.

- Odlučili smo da se proširimo i na prostore Istočne Europe i drago nam je što će prvi hotel biti otvoren u Bosni i Hercegovini - izjavila je Amy McPherson, predsjednica i izvršni direktor tvrtke Marriott International u Europi. -Kao destinacija koja ubrzano razvija svoj ​​poslovni potencijal, Sarajevo je bio savršen izbor za gradnju hotela Residence Inn - dodala je McPherson.

Residence Inn je samo jedan od 19 poznatih brandova hotela koji su u vlasništvu američkog lanca Marriott International. Tvrtka ima više od 3.800 objekata u 72 zemlje svijeta, a samo pod imenom Residence Inn radi više od 600 hotela u SAD-u, Kanadi, Europi, Bliskom istoku i Centralnoj Americi.

Društvo za ulaganje u južnu Europu (SEIC) je na području Bosne i Hercegovine angažiran na četiri polja djelovanja: tržište nekretninama, poslovno savjetovanje, projekti iz oblasti obnovljive energija i turizma. SEIC čine neke od najvećih financijskih tvrtki i tvrtke za nekretnine iz EU i zemalja Perzijskog zaljeva, poput ICD, člana grupe Islamske razvojne banke, 3Y Fur Logistic und ProjektBetreuung GmBH, Dallah Al Baraka Holding, Abdullah Al Othaim za nekretnine, Masarat Construction, Annahdah Medical i drugih.


Popularno na forumu

POGLEDAJTE JOŠ NA FORUMU