Fettuccinima do slave
"Il Vero Alfredo" želi i u zemlje ovog regiona preneti kvalitetu i duh poznatog restorana i pronaći lokalne partnere - primatelje franšize.
Recept za fettuccine s "duplom mjerom maslaca" i parmezanom, nastao je sticajem okolnosti, još davne 1908. godine. Kako je ostalo zapisano u obiteljskoj povijesti, Alfredo Di Lelio, vlasnik malog restorana u Rimu, ovim jednostavnim jelom je okrijepio svoju suprugu koja mu je upravo rodila nasljednika. Priča kaže da žena ne samo da je sa zadovoljstvom pojela porciju Alfredovih fettuccina nego je i predložila da ih uvrsti u izbornik restorana. Maestosissime fettuccine all'Alfredo su postale zaštitini znak restorana "Il Vero Alfredo", a njihova popularnost nije ništa manja ni danas.
Začetak svjetske slave vezuje se pak za posjet zvijezdi američkog nijemog filma - Douglasa Ferbanksa i Mary Pickford. Provodeći medeni mjesec u Rimu, bračni par je 1927. uživao u ovoj originalnoj specijaliteti i toploj dobrodošlici domaćina. U znak zahvalnosti, glumački par je Alfredu poklonio žlicu i vilicu od čistog zlata s vrlo laskavom posvetom: "To Alfredo the King of the noodles" (Alfredu, kralju rezanaca). Od tog doba, Maestosissime fettuccine all'Alfredo privlače goste iz cijelog svijeta, a fotografije stotina slavnih ličnosti koje su do sada posjetile restoran krase njegove zidove.
Više od jednog stoljeća znanje i receptura se prenose sa generacije na generaciju. Danas, restoran vodi Ines Di Lelio, sestra Alfreda III, dok su specijalitete, atmosfera i šarm ovog mjesta jedan od simbola Rima. "Il Vero Alfredo" se, međutim, može naći i u Meksiku, Brazilu, Dubaiju i SAD-u (New York). Tradicija i kvaliteta restorana se, kako kažu, može prenijeti i kroz franšizu. Poduzetnicima diljem svijeta je data prilika da posluju pod brandom slavnog talijanskog ugostitelja, a primatelji franšize se traže i u zemljama ovog regiona.
Vrhunska kvaliteta kuhinje je ono što ih, prije svega, preporuča. Primatelj "Il Vero Alfredo" franšize zato može računati na kompletan prijenos znanja i obuku osoblja za rad u restoranu. Davalac uz to organizira i lanac nabave sastojaka od kojih se prave fettuccine Alfredo, budući da inzistiraju na provjerenoj i vrhunskoj kvaliteti. Dizajn i ambijent franšiznog restorana bi u potpunosti prenosio duh restorana u Rimu i bio bi obogaćen autentičnim detaljima: fotografijama poznatih i slavnih, stolnjacima tipičnog dizajna, priborom za jelo...
Foto: Alfredo I, Alfredo II i Alfredo III
Franšizoprimac može birati između dva ponuđena formata: bara i restorana, a u zavisnosti od toga, bit će određena početna investicija za pokretanje posla, kao i veličina i lokacija ugostiteljskog objekta.
Više informacija o franšizi restorana Il Vero Alfredo pogledajte u našem Katalogu franšiza.
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Franšiza je oblik suradnje između neovisnih poduzetnika. Franšizodavac nudi svoj "know-how" i brand, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primatelja franšize, koji tom naknadom stječu pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Jubilarno 20. izdanje najvećeg sajma franšiza u Centralnoj i Istočnoj Europi rezervirano je za kraj listopada. Varšava će ponovno ugostiti 150 tvrtki koje traže buduće poslovne partnere – primatelje franšize.
Popularno na forumu
Sa terena do franšize
I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...
Sa terena do franšize
POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...
Investirati u razvoj franšize
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Bez želje, nema uspjeha
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Sa terena do franšize
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...