Prva franšizna slastičarnica Aida u Bosni i Hercegovini bit će otvorena u Sarajevu. Vlasnici master franšize namjeravaju u širenje mreže uložiti dva milijuna erva.
Četvrtak
30.01.2014
Nakon što je otvorena franšiza poznate bečke slastičarnice Aida u Zagrebu, austrijski slatkiši stižu i u Sarajevo.
 

Dva mlada bosanskohercegovačka poduzetnika odlučila su se kupiti master franšizu nadaleko čuvene poslastičarnice Aida za teritorij Bosne i Hercegovine. Ovu informaciju potvrdio je i voditelj marketinga tvrtke Aida, Dominik Prousek najavljujući otvaranje prvog lokala u travnju tekuće godine.

Namjera primatelja franšize je da slastičarnicu otvore za početak u Sarajevu, a zatim i u drugim mjestima - Banji Luci, Međugorju i drugim gradovima. - Trenutno je u toku potraga za odgovarajućim lokalima. U uži izbor su ušle dvije do tri adrese u centru Sarajeva - kaže Prousek.

Irfan Oručević, jedan od vlasnika master franšize, kaže da će u otvaranje slastičarnica uložiti dva milijuna eura, prenosi Sarajevo Times.

Poput slastičarnice u Hrvatskoj, torte i kolači će se proizvoditi u Austriji i distribuirati do BiH-a. Aida, trenutno, svakih deset do 14 dana isporučuje oko 800 kilograma kolača u Zagreb.

Pod brandom Aida u Austriji posluju 32 slastičarnice.