Franšizne poslovnice turističke agencije Big Blue posluju u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.
Srijeda
12.02.2014
Turistička agencija Big Blue u svojoj mreži ima tri franšizne poslovnice, ali i plan da franšiznu mrežu širi i dalje.
 

Prva franšizna poslovnica srbijanske turističke agencije Big Blue otvorena je prije četiri godine. Danas u mreži imaju tri franšizne agencije - u Beogradu, Subotici i Novom Sadu. - Naši primatelji franšize su dobili kompletnu podršku, kako u tehničkom, tako i u kadrovskom i edukativnom smislu. Pomogli smo im i da se poslovnice vizualno ne razlikuju od ostalih naših prodajnih mjesta. Primjetili smo, pored toga, da je za ovakvu vrstu poslovanja zainteresiran sve veći broj manjih agencija, tako da će se broj franšiznih poslovnica sigurno uvećavati - kažu u ovoj agenciji.

Pored franšiznih, tvrtka ima još sedam poslovnica u svom vlasništvu, od kojih se pet nalazi u Beogradu, a po jedna u Novom Sadu i Kragujevcu. Aranžmane ove agencije, međutim, prodaje i veliki broj subagenata u Srbiji, te u zemljama regije.

Kako kažu, u narednom razdoblju namjeravaju proširiti franšiznu mrežu, ali samo ukoliko nađu adekvatne partnere koji bi mogli zadovoljiti stroge kriterije poslovanja ove tvrtke. - Ponosimo se time što naši klijenti ni u jednom trenutku ne osjećaju i ne vide razliku između franšize i naše poslovnice. Imamo velike planove po pitanju širenja franšize, ali vrijeme će pokazati da li je i tržište spremno u potpunosti podržati naš sustav poslovanja - kažu u ovoj agenciji.

Kompanija Big Blue Group je osnovana u svibnju 2005. godine. U početku je bila specijalizirana samo za aranžmane za ljetovanje u Turskoj. Već u prvoj godini su postigli zapažene rezultate. U narednim godinama, broj putnika se povećao, ponuda je proširena, tako da sada, osim najatraktivnijih ljetovališta, agencija nudi i poznate ski-centre, ali i grupne ili individualne aranžmane za europske i svjetske metropole, daleke destinacije, egzotične otoke, krstarenja... Djelatnost su proširili i na kongresni, zdravstveni, rekreativni i poslovni turizam. Big Blue je i nositelj IATA licence, što ga svrstava u svjetsku obitelj putničkih agencija koje se bave prodajom avio-karata.


Popularno na forumu

POGLEDAJTE JOŠ NA FORUMU