19.02.2014

Novi partneri unatoč krizi

Franšizni lanac brzih servisa Vulco u Hrvatskoj dobio je tri nova franšizna partnera u prošloj godini. I u ovoj se godini namjeravaju nastaviti širiti.

Krešimir Antolić, zadužen za razvoj maloprodajne mreže u franšiznom sustavu Vulco, kaže da je primjetno da standard pada, te da se posluje u otežanim okolnostima. Ipak, i u takvim uvjetima, tijekom prošle godine nijedan primatelj Vulco franšize u Hrvatskoj nije izašao iz mreže, a sustavu su pristupila tri nova.

Vulco, lanac brzih vulkanizerskih servisa Fot. Vulco, Hrvatska

Vulco u Hrvatskoj trenutno ima 42 servisa, a u planu je da se tijekom ove godine sustav proširi s još četiri franšize.

U mreži u Hrvatskoj sada ima 42 vulkanizera. - Iako nije bilo snijega, zimska sezona je bila dobra, budući da je većina guma iz skladišta prodana. O konkretnim podacima ne možemo još govoriti jer su poslovna tajna - kaže on.

U ovoj godini planiraju pronaći još četiri primatelja franšize, tako da bi u mreži bilo 46 vulkanizera. - Tržište pneumatika je pogođeno krizom, baš kao i većina ostalih industrija. Primjećujemo da standard klijenata pada, što se u našem poslu vidi kroz dvije činjenice. Nekada su klijenti kupovali kvalitetnije, "premium" gume, dok sada uzimaju takozvane "budžet" brendove. Osim toga, potrošači sada uzimaju i manje dimenzije guma, koje su i jefitnije. Ne možemo reći da se to ne odražava na profit tvrtke - kaže Antolić.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0
Novi partneri unatoč krizi

Dosad nije bilo komentara na članak. Nek Tvoj bude prvi.

Forum 41 teme, 71 komentara

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank