Wok by Matija primatelje franšize traži na cijeloj teritoriji Hrvatske, ali nije isključeno ni širenje izvan matičnog tržišta, prije svega u susjedne zemlje regije.
Četvrtak
20.03.2014
Gastro kutak Wok by Matija iz Zagreba poslije samo godinu dana rada dao je i prvu franšizu. Primatelje traže u Hrvatskoj, a vjeruju da bi koncept bio uspješan i u susjednim zemljama.
 

Wok by Matija, restoran u kojem se spremaju specijaliteti isključivo od namirnica iz eko uzgoja, otvoren je u ožujku 2013. u centru Zagreba. Tvorac koncepta Matija Nikolić poznat je i kao sudionik popularnog televizijskog show programa Masterchef. Kako kaže, oduvijek je želio otvoriti gastro kutak u kojem bi ljudi nakon kupnje, posla ili sastanka "skoknuli" na zdrave specijalitete.

- Wok by Matija je prepoznat jer je prvenstveno zdrava kombinacija okusa, mirisa i boja. Sva jela se spravljaju prema originalnoj vlastitoj recepturi, kao spoj svjetskih gastronomskih specifičnosti i domaće gastronomije. Jedina poveznica s kineskom kuhinjom je činjenica da se hrana termički obrađuje u woku, te mogućnost odabira štapića za jelo zbog prakičnosti i specifičnosti ambalaže - objašnjava Matija Nikolić.

Zanimljivo je da namirnice koje se koriste za spravljanje hrane u ovom restoranu uzgajaju roditelji Matije Nikolića u srcu parka prirode Lonjsko polje Mikin krč. Namirnice stižu i iz prijateljskih obiteljskih privrednih gospodarstava. Roditelji proizvode i vlastite domaće noodle na bazi domaćeg brašna i jaja iz eko uzgoja, a u ponudi su, također, prirodni sokovi koje sami proizvode od svježih sezonskih sastojaka.

Nakon što je proglašen jednim od najboljih restorana brze hrane u Zagrebu, Wok by Matija je otvoren i u Rijeci, ali kao franšiza. Jedan od razloga zbog kojih se Matija Nikolić odlučio za franšizno širenje leži, zapravo, u želji da što više ljudi uživa u brzoj, ali zdravoj hrani. - Drago nam je što će Riječani biti u mogućnosti uživati ​​u novijim, kvalitetnijim okusima - kaže Nikolić.

Franšizu, međutim, nude na cijeloj teritoriji Hrvatske . - Nije isključeno ni širenje preko granica Hrvatske, kako ne bi samo Hrvati uživali u Matijinom jelovniku, nego i susjedne zemlje, a kasnije će možda biti interesa i za širenje u udaljenije države - kaže on .

Najviše upita za franšizom za sada im stiže s Jadrana.

Primatelj franšize dobiva pravo na korištenje imena, recepture, te sedmodnevnu obuku u restoranu u Zagrebu. Budući da se jelovnik sezonski mijenja, davatelj franšize se obvezuje provoditi obuku u mjestima primatelja franšize. - Također, prilikom kupnje franšize primatelj ulazi u skupinu povlaštenih kupaca, koji imaju manju cijenu za nabavku namirnica. Koriste se naši gotovi umaci i naša domaća tjestenina jer pripremanje jela uz njih traje dvije minute po jelu. Isto tako, primatelj franšize može računati na promociju i marketing s naše strane - objašnjava Nikolić .

Na pitanje da li je u ovim nepovoljnim gospodarskim okolnostima teško širiti franšiznu mrežu, Nikolić kaže da sličnih restorana nema u Hrvatskoj, te da im je zbog toga lakše. - To se vidi iz našeg poslovanja. Dok drugi zatvaraju lokale, mi se širimo i otvaramo nove - ističe on .

Pored franšiza, namjeravaju nastaviti i samostalno širiti mrežu. Uskoro se očekuje otvorenje novog restorana u Zagrebu, a postoji plan da se Wok by Matija nađe na još deset lokacija, kako u Zagrebu, tako i drugim gradovima Hrvatske.


Popularno na forumu

Sa terena do franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

5 komentara
zadnji 17.04.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

14 komentara
zadnji 17.04.2024
Investirati u razvoj franšize

Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...

9 komentara
zadnji 17.04.2024
Sa terena do franšize

I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...

5 komentara
zadnji 21.03.2024
Sa terena do franšize

POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...

5 komentara
zadnji 18.03.2024
Investirati u razvoj franšize

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

9 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

14 komentara
zadnji 11.02.2024
Pizza Hut stiže u Hrvatsku

Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...

14 komentara
zadnji 11.02.2024