03.04.2014

Još jedan Rakia Bar

Nova franšiza Rakia Bara otvorena je u Zemunu. Primatelj franšize će testirati novu ponudu, koja bi se kasnije mogla naći i u ostalim franšizama ovog bara.

Dimitrije Stevanović, primatelj franšize Rakia Bara u Zemunu, kaže da su nekoliko godina planirali otvoriti ovaj bar. - Sa davateljem franšize se poznajem sedam godina i sve vrijeme smo pričali o tome da trebamo otvoriti Rakia Bar i u Zemunu. Konačno smo realizirali želju - kaže Stevanović.

Fot. Rakia Bar

Vjerujem da će ovo, pored "matičnog" bara u Dobračinoj ulici u Beogradu, biti glavni reprezentativni Rakia Bar koji će poslužiti kao uzor za dalje širenje franšizne mreže. Naša očekivanja su velika zbog toga što u potpunosti vjerujem primateljima franšize.
Branko Nešić, vlasnik tvrtke Redesign i tvorac koncepta Rakia Bar

Mada bar radi tek oko mjesec dana, posjetom su zadovoljni, a planiraju uskoro otvoriti i ljetnu baštu. Ciljna skupina su im mladi i zaposleni od 25 do 45 godina, mada su primijetili da ima i mlađih i starijih posjetitelja od spomenute granice. - Vikendima se zaista traži mjesto više, budući da je atmosfera barska i klupska, što se ljudima očito dopada. Ponuda u Zemunu se uglavnom zasniva na restoranima i kavanama, tako da je Rakia Bar nešto potupuno novo s ove strane Dunava. Iako smo mislili da tek povremeno organiziramo nastupe DJ-a, sada nam je to neizostavni dio programa vikendom. Radnim danom je, također, posjeta solidna, a sredinom travnja planiramo otvorenje i ljetne bašte - dodaje Stevanović.

Budući da se rakija, kako on kaže, više pije u prijelaznim godišnjim dobima i zimi, sezona rakija će početi od rujna, dok su sada više usmjereni na prilagodbu ponude za ljetni period. 

Branko Nešić, tvorac koncepta i vlasnik tvrtke Redesign koja je davatelj franšize, slaže se da je Zemun idealna lokacija za Rakia Bar. - Postoje ljudi iz Zemuna koji ne žele ići čak u centar Beograda. Zemunu smo ponudili novi barski koncept koji ima elemente tradicionalnog, ali i modernog, najviše u pogledu dizajna i glazbe - kaže Nešić i dodaje da ima velika očekivanja.

- Vjerujem da će ovo, pored "matičnog" bara u Dobračinoj, biti glavni reprezentativni Rakia Bar koji će poslužiti kao uzor za dalje širenje franšizne mreže. Naša očekivanja su velika zbog toga što u potpunosti vjerujem u franšizoprimce. Uspjeh u franšizingu 99 posto ovisi o primatelju franšize. U ovom slučaju, naše energije su se u potpunosti prepoznale, a to je najvažnije u ovom poslu - ističe Nešić.

Rakia Bar u Zemunu postat će i dio Beogradske rakija ture koja predstavlja, kako Nešić objašnjava, zabavno-profesionalnu degustaciju rakije. - Tura će biti organizirana na relaciji beogradskih općina Dorćol-Zemun u suradnji s Turističkom organizacijom Zemuna. Za nju su najviše zainteresirani ovdašnji ljudi koji dovode strance, međutim i sami se iznenade kada čuju priče o rakiji, njenoj povijesti, slaganju pet mezetluka s pet različitih rakija, o načinima degustacije - objašnjava Nešić. 

U ovom lokalu uvedena je i posebna ponuda kava u suradnji s beogradskom kafeterijom Pržionica. - Ukoliko se koncept pokaže uspješnim, biće uveden u sve ostale Rakia Barove - kaže Nešić.

 

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank