Do idealne figure kroz franšizu

Primatelj franšize za naknadu od 300 eura godišnje dobiva dvodnevnu profesionalnu obuku koja uključuje i znanja o radu s klijentima, tehnikama prodaje, izradi programa tretmana i programa prehrane, kao i korištenju sprava i pravilnim tehnikama vježbanja. Davatelj franšize svojim partnerima dobavlja sav potreban komercijalni materijal i prijedloge za promotivne kampanje.
Utorak
29.04.2014
Poljski lanac salona za oblikovanje i njegu tijela Studio Figura ima poslovnice diljem svijeta. Tvrtka traži i primatelje franšize u zemljama ove regije.
 

Deset godina poslovnog iskustva i gotovo 700 poslovnica diljem svijeta, vlastita tvornica za proizvodnju licencirane opreme za oblikovanje tijela (Roll-Shaper®, Vacu-Shaper®, Infra-Shaper® Swan), ali i proizvodnja dodataka prehrani – sve su ovo postignuća kojima se može pohvaliti Studio Figura, lanac specijaliziranih salona za mršavljenje i njegu tijela. Samo od početka ove godine, novi saloni pod markom Studio Figura otvoreni su u Poljskoj, Grčkoj, Švedskoj i Norveškoj, a odnedavno, tvrtka traži primatelje franšize za pokretanje posla u Mađarskoj, Rumunjskoj i zemljama ovog regiona – Srbiji i Sloveniji. Studio Figura, pored toga, djeluje i na tržištima Litve, Latvije, Rusije, Izraela, Hrvatske, Španjolske, Bugarske i Bjelorusije.

– Kada smo prije 10 godina u jednom poljskom gradiću od svega 5.000 stanovnika otvorili prvi Studio Figura, nitko nije mogao ni zamisliti da će deset godina kasnije ovaj koncept biti poznat u velikom broju zemalja diljem svijeta – kaže Katarzyna Paluszkiewicz, direktorica marketinga u tvrtki Studio Figura International. – Međutim, stavili smo naglasak na kontinuiran razvoj, i zato smo svake godine na tržište mogli plasirati novi proizvod. I to ne radimo ni zarad certifikata ni zbog nagrada. Nama je najvažanije da pomognemo svojim poslovnicama, da im dajemo stalnu potporu, da ih savjetujemo i pokažemo kako da rastu i dovedu svoje klijente do dobrih rezultata – kaže Paluszkiewicz.

Da bi primatelj franšize Studio Figura pokrenuo posao, potrebno je izdvojiti između 12.000 i 50.000 eura, što ovisi o veličini i razini opremljenosti salona – a na temelju karakteristika prostora, u sjedištu tvrtke se izrađuje detaljan poslovni plan. U većini slučajeva, potreban je lokal od 50 do 100 četvornih metara. Primatelj franšize izdvaja 300 eura godišnje za licencu (franšiznu naknadu) i podršku koju dobiva iz sjedišta kompanije.

– Odlučili smo se za nisku naknadu, jer razmišljamo globalno. Za nas je najbitnije da salon dobro radi i da funkcionira. Pošto i sami vodimo jedan salon, shvatili smo da oprema sama po sebi – čak i kad je najbolja –nije dovoljna za održivo poslovanje. Zato smo spremni svojim partnerima preneti sve svoje iskustvo i znanje kako zaraditi i novac – kaže Paluszkiewicz.