29.04.2014

Gonul Kahvesi otvoren u Sarajevu

Kao što je najavljeno početkom godine, turski lanac kafeterija Gonul Kahvesi, otvorio je prvu franšiznu kafeteriju u Sarajevu.

Prva kafeterija pod brandom poznatog turskog lanca Gonul Kahvesi svečano je otvorena krajem travnja u Sarajevu. Kafeterija se nalazi u tržnom centru Sarajevo City Center. Kafeterija u Sarajevu je, inače, prvi lokal ovog branda koji je otvoren izvan Turske. U Bosnu i Hercegovinu je stigao preko tvrtke Universal Consulting Group sa kojom je Gonul Kahvesi potpisao ugovor o master franšizi za sve zemlje bivše Jugoslavije.

Gonul Kahvesi, kafeterija u Sarajevu Fot. Gönül Kahvesi

Gonul Kahvesi u Sarajevu je prva franšizna kafeterija ovog branda izvan Turske.

Yaman Yardimci, vlasnik lanca kafeterija Gonul Kahvesi, izjavio je za Anadolu Agency da je Sarajevo samo prvi u nizu gradova koji će dobiti kafeteriju ovog lanca. Sljedeća destinacija izvan Turske je Dubaji. – Gonul Kahvesi je prvi lanac kafeterija u Turskoj, a imamo podružnice diljem Turske. Poznati smo po vrlo dobroj i kvalitetnoj kavi – izjavio je Yardimci.

Na matičnom tržištu, pod ovim brandom posluje skoro 70 kafeterija u svim većim, ali i manjim gradovima te zemlje. Osim turske kave, koja se u šest različitih vrsta nudi u ovoj kafeteriji, posjetitelji mogu probati još i turski čaj, razne vrste sladoleda i kolača iz svih dijelova Turske.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank