Franšizne trgovine talijanskog modnog brenda Conte of Florence biće uskoro otvorene i na Kopaoniku i u Budvi.
Ponedjeljak
19.05.2014
U Beogradu je nedavno otvorena franšizna trgovina talijanske modne marke Conte of Florence. Primatelj franšize za Srbiju i Crnu Goru najvaljuje širenje mreže.
 

Prva franšizna trgovina brenda Conte of Florence otvorena je u Zira Shopping Centru u Beogradu. Sanja Đorđević, vlasnica tvrtke Velvet Sport, nositelja master franšize za Srbiju i Crnu Goru, kaže da će trgovina ovog brenda uskoro biti otvorena na Kopaoniku, a u srpnju se očekuje i otvorenje trgovine u Crnoj Gori, u Budvi.

–  Kao nositelji master franšize, mi ćemo dati franšizu za otvorenje trgovine Conte of Florence u Budvi i to našem dugogodišnjem partneru, vlasnik tvrtke Time Marine. Naime, on u tržnom centru IQ plaza u Budvi već ima multibrend trgovinu nalik na naše Velvet Sport trgovine, te samim tim, nije mu nepoznata suradnja za koju bismo mogli reći da je bliska franšiznoj – budući da smo mu prenijeli know-how u pogledu uređenja interijera, odabira i nabave robe, a ima i pristup našoj bazi kupaca. Čak i kupce iz Beograda upućujemo na tu trgovinu kada borave u Crnoj Gori – međutim, ona ne posluje pod našim imenom. Naš partner će, s druge strane, postati primatelj franšize za brend Conte of Florence, a ta trgovina bi trebala biti otvorena u srpnju ove godine – objašnjava Đorđević.

Trgovinu u Beogradu su, pak, otvorili u tržnom centru Zira kako bi testirali tržište i prvi pokazatelji su odlični. Odjek potrošača je odličan. Ziru smo odabrali kako bismo uskladili troškove cijene zakupa s projektiranim prometom. U ovom shopping centru cijene zakupa su niže nego u drugim većim trgovačkim centrima u Beogradu. Pri tome, naša multibrend trgovina Velvet Sport nalazi u istom trgovačkom centru objašnjava Đorđević zašto su se odlučili za ovu lokaciju.

Davatelji franšize Conte of Florence pomogli su i financijski i savjetodavno – prije svega pri uređenju interijera trgovine i marketinškim kampanjama, jer je i njima, kako kaže Sanja Đorđević, bilo važno da "Grof iz Firence" na tržištu Srbije dobije reprezentativnu monobrend trgovinu.

Ona kaže da svi potrošači sa stilom i ukusom, uglavnom stariji od 16 godina, mogu pronaći neki komad garderobe za sebe. Conte of Florence je spoj anglo i florentinske kulture, engleske perfekcije i romantične florentinske gracioznosti. U kolekciji postoje linije za skijanje, golf i jedrenje, širok spektar boja, dezena, materijala.

I prije nego su pokrenuli franšizu, u svojim multibrend trgovinama Velvet Sport je prodavao ovaj talijanski brand. – Budući da jako dugo surađujemo s talijanskom tvrtkom, procijenili smo da suradnja može biti podignuta na višu razinu – kaže Đorđević. 

Tvrtka Velvet Sport ima svoje tri multibrend trgovine pod istim nazivom u Beogradu, na Kopaoniku i Zlatiboru. U ponudi su uglavnom sportski luksuzni brendovi među kojima su Bogner, Giro, Lackner, Descente, Eisbar. Tvrtka je na tržištu prisutna već dvadeset godina.