Novi Claire’s Store u Novom Sadu

Claire’s je poznati američki brend nakita i modnih dodataka za djevojčice do 18 godina. Drugi franšizni dućan otvorio je sredinom svibnja u Novom Sadu.
Utorak
27.05.2014
Drugi franšizni dućan brenda Claire’s, jednog od lidera u prodaji nakita i modnih dodataka za djevojčice i tinejdžerice, otvorena je u Novom Sadu.
 

Američka tvrtka Claire's stigla je na tržište Srbije početkom godine, kada je i otvorena prva trgovina u Novom Sadu. Primatelj master franšize za zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju je tvrtka Claires Balkan. Sredinom svibnja, samo nekoliko mjeseci nakon otvaranja prve, brand je otvorio i drugu trgovinu u Novom Sadu, ovoga puta u Big CEE Shopping Centru. Početkom godine, također je najavljeno da bi franšizne trgovine nakon Srbije trebale biti otvorene i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Brend Claire's prisutan je u 45 zemalja izravno ili kroz franšizu, navodi se u posljednjem izvještaju iz veljače ove godine. Prema podacima iz ovog izvještaja, pod brendom Claire 's djeluje 2.719 radnji koje su u vlasništvu tvrtke, ali i 421 franšizna trgovina. 

Osim Srbije, brend je prošle godine kao franšiza ušao i na tržišta Kolumbije, Kostarike i Filipina. Trenutačno razvijaju strategiju za ulazak na tržišta Brazila, Rusije i Australije, također, putem franšizinga. S druge strane, u tvrtki smatraju da i njihov drugi brend Icing, namijenjen ženama do 35 godina, ima veliki potencijal za franšizno širenje.