Spremni za daljnju ekspanziju
Martin Princ
Subway, američki lanac brze hrane poznat po bogatom izboru sendviča, otvorio je krajem prošle godine prvi restoran u Ljubljani. Kako se navodi u službenom priopćenju, tvrtka sada planira nastaviti razvoj, a u ovom trenutku već ima oko 20 mogućih lokacija gdje bi, zajedno s francuskim partnerima, željela otvoriti nove restorane. Pored velikih gradova poput Maribora, Celja i Kopra, zainteresirani su za lokacije duž auto-cesti A1 i A2.
– Nakon tri mjeseca rada našeg prvog Subway restorana u Ljubljani, koji je postizao odlične rezultate, može se smatrati da je slovensko tržište bilo spremno za našu daljnju ekspanziju. Izabrali smo oko 20 lokacija na kojima bismo se željeli razvijati u suradnji s primateljima franšize, uključujući i restorane duž auto-cesti A1 i A2. Naš dugoročni cilj je biti prvi među restoranima brze hrane po broju otvorenih restorana – rekao je Martin Princ, zadužen za razvoj Subway-a u srednjoj i istočnoj Europi. Subway danas diljem svijeta ima više od 41.500 restorana, od toga – više od 4.000 u Europi.
Kako je spomenuto, prvi restoran u Ljubljani je otvoren krajem 2013 godine. – Od samog početka, naš restoran postiže vrlo dobre rezultate. Već u prvim danima poslije otvorenja prodali smo više od 2.500 sendviča. Od samog početka, naša prodaja je za jednu četvrtinu veća od prosjeka koji ostvaruju Subway restorani u Francuskoj, a za 16 posto veća nego na primjeru restorana u Irskoj – kaže primatelj franšize i vlasnik restorana u Ljubljani Iztok Levac.
Subway se u Sloveniji, kao i svuda u svijetu, razvija isključivo po principu franšizinga. Pojedinačne restorane preuzimaju samostalni poduzetnici – primatelji franšize. – Također, i u Sloveniji bismo željeli iskoristiti prednosti sustava franšizinga, koji nam je omogućio tako brz razvoj diljem svijeta – dodaje Martin Princ. Lanac u Sloveniji namjerava još u lipnju organizirati veliki informativni seminar za sve poduzetnike zainteresirane za otvorenje Subway restorana.
Subway je krajem 2010. godine postao najveći lanac brze hrane na svijetu po broju restorana. Svi restorani unutar lanca Subway posluju po principu franšizinga, tako što privatni poduzetnik kupi licencu i otvori restoran pod ovim brendom. Zatim radi za svoj račun, pri čemu mu centrala Subway-a nudi potporu i obuku.
Prvi Subway su u Millfordu 1965. godine otvorili Fred DeLuca i dr Peter Buck. Ovo partnerstvo je otvorilo put tisućama koji su stali na svoje noge i postigli uspjeh s vlastitim poduzećem.
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Jubilarno 20. izdanje najvećeg sajma franšiza u Centralnoj i Istočnoj Europi rezervirano je za kraj listopada. Varšava će ponovno ugostiti 150 tvrtki koje traže buduće poslovne partnere – primatelje franšize.
„Ukoliko postajete primatelji franšize, utoliko postajete partneri i prijatelji, a financijski ste neovisni“, kaže Sarah Vuković, zadužena za razvoj mreže škola „Malac Genijalac“ u Hrvatskoj
Portal FranchiseDirect.com objavio je popis 100 najuspješnijih franšiznih sustava na svijetu. Na samom se vrhu nalaze lanci restorana brze prehrane.
Franšiza je oblik suradnje između neovisnih poduzetnika. Franšizodavac nudi svoj "know-how" i brand, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primatelja franšize, koji tom naknadom stječu pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Popularno na forumu
Sa terena do franšize
I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...
Sa terena do franšize
POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...
Investirati u razvoj franšize
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Bez želje, nema uspjeha
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Sa terena do franšize
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...