Franšizni korner Rakia Bara otvoren je u okviru ugostiteljskog objekta "Kotor".
Utorak
01.07.2014
Franšizni korner Rakia Bara od sada postoji i u Beču. Nalazi se unutar lokala "Kotor".
 

Ugostiteljski lokal "Kotor" smješten je u samom centru austrijske prijestolnice, a odnedavno, ima još jedan "tematski" kutak – krajem lipnja, dodan mu je franšizni korner poznatog lanca barova iz Srbije – Rakia Bar.

Da podsjetimo, franšizni korner je, zapravo, dio nove razvojne strategije tvrtke iz Beograda. Kako nam je svojedobno objasnio Branimir Nešić, tvorac koncepta Rakia Bar, u ovom trenutku planiraju razviti i ponuditi franšizu za sva tri svoja formata – bar, korner bara i gift shop.

Tako bi franšizni korner Rakia Bara trebao biti otvoren i u Berlinu, i to u okviru beogradske konceptualne trgovine "Supermarket", koja se priprema otvoriti "podružnicu" i u glavnom gradu Njemačke. 

S druge strane, pod brandom Rakia & Co. u Beču je prošle godine otvoren i gift shop. Ta trgovina je u vlasništvu tvrtke, međutim, kako je planirano, i ovaj koncept se može razvijati kroz franšizu. – U gift shop-u, pored rakije, nudimo i neke druge tradicionalne namirnice kao što su džemovi, ajvari, slatko. U Beču se koncept pokazao jako zanimljivim i za sada gift shop koji smo otvorili bilježi dobre rezultate – rekao nam je svojdobno Nešić. 

Franšizni barovi Rakia Bara za sada se mogu pronaći u Kragujevcu, Novom Sadu, Zemunu i Torontu (dva bara).