Nakon potpisivanja ugovora o master franšizi, u Ljubljani bi do rujna 2014. godine trebale biti otvorene tri franšizne trgovine poznatog američkog branda GAP
Petak
25.07.2014
Američki modni brand Gap stiže uskoro u Sloveniju. Planirano je otvorenje tri franšizne trgovine do rujna ove godine.
 

Čuvena američka tvrtka Gap Inc. potpisala je nedavno ugovor o master franšizi za teritorij Slovenije s tvrtkom Magistrat International i, kako se navodi u službenom priopćenju, tri bi Gap trgovine trebale biti otvorene do rujna ove godine u Ljubljani. U trgovačkom centru City Park, najvećem trgovačkom centru u Sloveniji, bit će smještene dvije trgovine – jedna za odrasle, druga za djecu i bebe. U robnoj kući Emporium bit će otvorena treća Gap trgovina sa kompletnom kolekcijom, namijenjena za sve uzraste.

Foto: Raneko / Flickr

Pored master ugovora za tržište Slovenije, Gap je u isto vrijeme potpisao i master ugovor za tržište Austrije s tvrtkom Gottex Brands. Prva trgovina bit će otvorena u Beču. 

Uzbuđeni smo što će se Gap naći na tržištu Slovenije i Austrije i jedva čekamo svoje prve kupce kad otvorimo vrata naših prodavaonica prvi put u tim zemljama. Jedna od najboljih stvari kod ulaska na nova tržišta je nevjerojatno dobar prijem i dobrodošlica s kojom se dočekuje naš brand – rekao je Ismail Seyis, potpredsjednik Gap Franchise. 

Stive Sunnucks, predsjednik Gap Brands, podseća da je Gap nedavno ušao na pet novih tržišta među kojima su Mađarska, Paragvaj, Peru, Brazil i Kostarika. – Otvorenjem trgovina u Sloveniji i Austriji Gap će proširiti svoje poslovanje na gotovo 50 zemalja – istakao je on. 

Gap Inc. jedan je od vodećih internacionalnih maloprodajnih modnih lanaca. Tvrtka razvija nekoliko brandova: Gap, Banana Republic, Old Navy, Piperlime, Athleta, and Intermix brands. Brandovi su dostupni u više od 90 zemalja diljem svijeta kroz 3.100 trgovina u vlasništvu tvrtke i 350 franšiznih dućana, a sve se kolekcije mogu kupiti i online. Prihodi tvrtke Gap Inc. u 2013. iznosili su 16,1 milijardu dolara.