Nakon Sarajeva, franšize slastičarnice Aida bi u naredne dvije godine mogle biti otvorene i u nekim drugim gradovima Bosne i Hercegovine.
Srijeda
30.07.2014
Franšiza čuvene bečke slastičarnice Aida ovih je dana otvorena i u Sarajevu.
 

Nakon što je još prošle godine Aida otvorila svoja vrata Zagrepčanima, sada će i Sarajlije, kao i svi posjetitelji ovog grada imati priliku probati kavu i kolače poznate bečke slastičarnice. Franšiza čuvene Aide je, naime, u Sarajevu otvorena 24. srpnja 2014. 

Zanimljivo je da se početak rada lokala čekao s velikm nestrpljenjem o čemu svjedoči i podatak da je lokalna Facebook stranica Aide s najavom otvaranja, skupila više od 20.000 fanova i prije nego je slastičarnica u Sarajevu zvanično otvorila svoja vrata. 

Dominik Prousek, voditelj marketinga tvrtke Aida, i član obitelji osnivača tvrtke, izjavio je za bosanske medije da se slastičarnica trenutno nalazi u test fazi, što znači da osoblje prolazi kroz dodatni trening. – Trening će trajati tri do četiri tjedna da bismo mogli odgovoriti na zahtjeve svih naših gostiju. Od petnaestak zaposlenika neki su već prošli obuke u Beču – izjavio je Prousek za portal Klix.ba. 

U početnoj fazi rada se, također, prilagođava asortiman proizvoda lokalnom stanovništvu. 

Primatelj master franšize za teritoriju Bosne i Hercegovine su, kako je ranije objavljeno, dva mlada poduzetnika. Ranije je, također, objavljeno da je namjera primatelja master franšize otvoriti slastičarnice Aida i u nekim drugim gradovima Bosne i Hercegovine. 

Obitelj Prousek je davne 1913. u Beču otvorila svoju prvu kavanu pod imenom Aida. Franšizu su počeli testirati na domaćem tržištu 2008, kada su i otvorene dvije franšizne slastičarnice u Beču. 

Prva franšiza izvan Austrije otvorena je prošle godine u Zagrebu, a zatim i u Saudijskoj Arabiji i Poljskoj. Za ovu godinu planiran je nastavak širenja mreže u Saudijskoj Arabiji, Kazahstanu i Šangaju. 

U Beču trenutno rade 32 slastičarnice pod ovim brandom, a prodaju 18.000 šalica kave dnevno.