Još 2012. godine mediji su pisali o dolasku Pacha kluba na otok Pag. Klub, međutim, nije otvoren ni ove ljetne sezone.
Četvrtak
28.08.2014
Klub Pacha, jedan od najpoznatijih brandova u svijetu clubbinga i zabave, ima franšize diljem svijeta. Dolazak je najavljivan i za Hrvatsku.
 

Još prije dvije godine mediji su pisali o otvaranju Pacha kluba na Pagu. Na zvaničnoj stranici tvrtke Pacha Group, na listi franšiznih klubova ovog branda, još uvijek stoji da se pokretanje kluba u Hrvatskoj očekuje uskoro - međutim, Pacha klub nije bio otvoren ni ove ljetne sezone. 

Kako su svojedobno najavljivali predstavnici lokalnih vlasti, pokretanje poznate španjolske franšize otvorilo bi nova radna mjesta i obogatilo turističku ponudu otoka, no poslije prvih najava, do danas nije bilo službenih priopćenja što bi mogao biti uzrok odlaganju. 

Inače, prvi Pacha klub otvoren je još 1967. u primorskom gradiću Sitges u Španjolskoj. Šest godina kasnije, Pacha stiže i na jedno od najpopularnijih destinacija za provod, otok Ibiza. Moglo bi se reći da od tog trenutka i počinje razvoj branda. Danas su diljem svijeta otvoreni franšizni klubovi po ugledu na klub s Ibize, ali "dvije trešnjice" (prepoznatljivi logotip branda) našle su se i u svijetu hotelijerstva i mode. Naime, pod Pacha brandom danas posluju hotel i resort na Ibizi, a uspješno je pokrenut i modni brand Pacha Collection & Accessories, pod kojim se proizvodi odjeća koja oslikava životni stil Ibize. Na otoku se izdaje i magazin pod ovim brandom, a oko otoka krstari brod zabave, Pacha 67. 

Jedna od najstarijih franšiza ovog kluba nalazi se na jednom od otoka Kanarskog arhipelaga, Gran Kanariji. Taj klub pokrenut je još 1984. godine. Klub postoji i u Buenos Airesu (Argentina), a radi već oko dva desetljeća. Nakon što je uspješno pokrenuta franšiza u Sao Paolu (Brazil), franšizni klubovi su otvoreni i u Buzios i Florianopolisu. Franšizni Pacha klubovi mogu se naći i u Münchenu, Londonu, Mallorci, New Yorku, Limi, ali i Portugalu, Egiptu, Austriji. Posljednji je otvoren klub u Poljskoj, koji je počeo s radom krajem siječnja 2014. u Poznanu.


Popularno na forumu