Accorovi hoteli mijenjaju vlasnika

Accor je Orbisu ponudio na prodaju 11 hotela u svom vlasništvu, 17 hotela pod lizingom, 11 hotela pod menadžerskim i 7 hotela pod franšiznim ugovorom. Većina hotela se nalazi u Budimpešti, Pragu, Bukureštu i Varšavi.
Četvrtak
23.10.2014
Accor, najveći europski lanac hotela, planira prodati svoje hotele u Srednjoj Europi. Ponudu su poslali hotelskoj grupi Orbis.
 

Francuski hotelski lanac Accor ponudio je na prodaju mrežu od 46 hotela u Srednjoj Europi, a ponudu su poslali svom strateškom partneru – najvećoj poljskoj hotelskoj grupi Orbis. Francuska grupa, naime, nudi na prodaju 38 postojećih hotela i osam hotela koji su još uvijek u izgradnji, a koji posluju pod brendovima Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Ibis, Ibis budget. Kako se navodi u priopćenju grupe Orbis, to znači da bi poljska tvrtka "preuzela kontrolu" nad Accorovim hotelima u Mađarskoj, Češkoj, Rumunjskoj i Poljskoj.

Francuski lanac je, inače, spreman mrežu prodati za 142,3 milijuna eura. Iako su predstavnici Orbisa nagovijestili da se ova investicija "uklapa" u razvojnu strategiju grupe, poljska tvrtka će konačnu odluku priopćiti tek krajem studenog. – Orbis je i dalje fokusiran na dva važna zadatka – modernizaciju hotela i razvoj mreže, bilo da se radi o razvoju kroz franšizu, menadžerske ugovore ili kroz provedbu drugih projekata koji će dovesti do povećanja vrijednosti tvrtke – izjavio je nedavno za naš poljski portal Franchising.pl novi generalni direktor hotelske grupe Orbis Gilles Clavie.

Orbis trenutno ima 68 hotela u Poljskoj, Latviji i Litvi. 


Popularno na forumu