Telepizza u Španjolskoj surađuje s hotelskim lancima Holiday Inn, Catalonia Hotels i NH. Partner u Poljskoj joj je Ibis budget.
Četvrtak
06.11.2014
Franšizni lanac pizzerija Telepizza poznat je i po tome što svoje specijalitete nudi u hotelima diljem Španjolske. Iskustvo sa matičnog tržišta sada su prenijeli i u Poljsku.
 

Već nekoliko godina, najpoznatiji španjolski lanac pizzerija Telepizza surađuje s više od 550 hotela u Španjolskoj. Naime, hotelski lanci Holiday Inn, Catalonia Hotels i NH uvrstili su u ponudu svog room service-a i specijalitete ove pizzerije. Gostima je na taj način dana mogućnost da bez mnogo muke naruče hranu čak i noću, odnosno, nakon zatvaranja kuhinje u hotelu. 

Isti model suradnje, Telepizza je nedavno pokrenula i u Poljskoj, s lancem hotela Ibis budget. Za sada, specijalitete španjolskog brenda nudi devet hotela: po dva u Varšavi, Krakovu i Vroclavu, i po jedan u Šćećinu, Torunu i Katovicama. 

– Hoteli su za Telepizzu bogat izvor novih mušterija. Svakog mjeseca, primamo na stotine narudžbi iz Ibis budget hotela diljem Poljske. Odlični rezultati su nas ohrabrili i naveli razmišljati o suradnji s još nekolicinom hotelskih lanaca. Nadamo se da će se to ostvariti još tijekom ove godine – kaže Iwona Olbryś, direktorica lanca Telepizza u Poljskoj. 

Za razliku od partnerstva na matičnom tržištu, suradnju je, u ovom slučaju, inicirao poljski hotelski lanac. – Pored svega što možemo ponuditi, smatrali smo da će Telepizza unijeti osvježenje u našu ponudu, a gosti, pritom, neće morati izdvajati mnogo za to – kaže Joanna Świerkosz, zamjenica direktora prodaje, distribucije i marketinga hotelske grupe Orbis kojoj priradaju i Ibis budget hoteli. 

Telepizza je, inače, jedan od najvećih lanaca pizzerija u Poljskoj, a vodeći po dostavi na kućnu adresu. U lancu ima 115 poslovnica – od toga, 31 pizzerija je u vlasništvu tvrtke, 84 su franšize. Telepizza godišnje proda više od 6 milijuna pizza – 70 posto se dostavi na kućnu adresu, pri čemu je 25 posto tih narudžbi došlo preko interneta. 

Pored Španjolske i Poljske, Telepizza ima pizzerije i na tržištima Kine, Perua, Portugala, El Salvadora, Gvatemale, Čilea, Kolumbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ove godine su potpisali ugovore s primateljima franšize za tržišta Rusije i Angole. Ukupno imaju 1.200 pizzerija i usluže više od 400 milijuna potrošača.