Tutor Doctor je osnovan 2000. godine u Kanadi. Nudi jedinstveni koncept podučavanja "jedan-na-jedan", gdje tutori učenicima daju dodatne satove, iz više područja, pri čemu se čitava nastava održava u domu učenika.
Petak
14.11.2014
Tutor Doctor, vodeći svjetski franšizni koncept za "podučavanje kod kuće", nastavlja ekspanziju i ulazi na tržište Australije.
 

Prema najnovijim istraživanjima, tržište podučavanja u Australiji "teško je" čitavih 6 milijardi dolara, i, što je još važnije, u posljednjih 5 godina zabilježilo je stopu rasta od cijelih 40 posto. Ne čudi, stoga, što je krajem listopada na tržište najmanjeg kontinenta "stupila" i najbrže rastuća franšiza iz ove branše – Tutor Doctor. Prva franšiza će funkcionirati u Sydneyu, a nakon toga će uslijediti i Melbourne.

Kako prenosi Business Wire, primatelj franšize je Hugh Moore, bivši investicijski bankar, sa dvodecenijskim iskustvom u bankarstvu. Mooreov prvi cilj će svakako biti – uspostavljanje kvalitetne mreže tutora, to jest, učitelja i predavača, koji će na novom tržištu promovirati sam brand i metode podučavanja. Tutor Doctor je inače koncept koji se bazira na tzv. podučavanju učenika "jedan-na-jedan", gdje tutori učenicima daju dodatne satove, iz više područja, dok se čitava nastava održava u domu učenika.

– Odluku da "dovedem" Tutor Doctor u Australiju donio sam impresioniran načinom na koji posluju već 10 godina, a posebno konceptom personaliziranog i prilagođenog podučavanja u kući učenika, koji podrazumijeva da svaki klijent, to jest , učenik dobije adekvatnog tutora koji će, pritom, pružati kompletnu i sveobuhvatnu uslugu – od početnih analiza i konzultacija, do izvještavanja o napretku – kaže Moore.

Tutor Doctor program upravo počinje detaljnom analizom učenika, njegovih trenutnih školskih postignuća, ali i stila učenja, kako bi se i omogućilo "mečovanje" sa tehnikama podučavanja tutora. Istovremeno se surađuje i sa učenikovim školskim učiteljima, kako bi se zadovoljila i njihova očekivanja, čime se i dodatno postiže usklađenost u podučavanju. Tijekom čitavog procesa se intenzivno komunicira i sa roditeljima učenika, koji i sami dobivaju podršku i smjernice za rad. Takvim, sveobuhvatnim, a opet personaliziranim pristupom, Tutor Doctor postiže odlične rezultate u dodatnom podučavanju, čime klijente čini kapacitetnijim za daljnje školovanje i potonju uspješnu karijeru.

Franchising.sk, naslovna

Foto: Tutor Doctor

Tutor Doctor osnovan je 2000. godine u Kanadi, kao alternativa velikom broju postojećih koncepata "grupnog podučavanja". Ponudivši jedinstveni koncept obuke "jedan-na-jedan", tvrtka je doživjela brz rast, koji je 2003. godine doveo do uspostave franšiznog modela, a odmah nakon toga, i međunarodne ekspanzije.

Tvrtka danas posluje u SAD, Kanadi, Latinskoj Americi, Srednjem i Bliskom Istoku, Africi i Europi (trenutno u Engleskoj i Irskoj). Namjera tvrtke je daljnje širenje, posebno u one dijelove svijeta gdje je dodatno podučavanje dio društvene tradicije. Imajući u vidu kako tržište dodatnog podučavanja, uslijed intenzivnih promjena kroz koje su prošli i prolaze školski sustavi, snažno raste i u čitavoj našoj regiji, a posebno imajući u vidu naviku uzimanja dodatnih satova, ali i neuređenost koja trenutno na tom tržištu vlada – ne bi bilo iznenađujuće da u dogledno vrijeme koncept Tutor Doctor vidimo i na ovim prostorima!

Za više informacija o ovoj franšizi ispunite FORMU ispod.


Popularno na forumu