Franšizing je dokazano uspješan model poslovanja, ali je i dalje potrebno da primatelj franšize uloži 110 posto svog vremena, posebno u prvoj godini poslovanja. Zato je važno da kandidati budu posvećeni ovom poslu, da se žele baviti podučavanjem djece i uživati što će im dati priliku da uče na sasvim drukčiji način.
Srijeda
19.11.2014
Franšizni sustav Helen Doron u Sloveniji očekuje daljnje širenje mreže, rast broja učenika i dobro poslovanje u narednom razdoblju.
 

Kada je Nina Žerjal poželjela da svoju tada jednoipogodišnju kćer počne učiti egleski, nije ni sama znala kako ili odakle početi, iako je bila iskusna profesorica engleskog jezika. Tražila je nešto drukčije, prilagođeno maloj djeci, međutim, takvih metoda i škola nije bilo na tržištu Slovenije. Pretražujući internet, saznala je za Helen Doron i njenu metodu učenja engleskog jezika, koja je upravo podrazumijevala rad s vrlo malom djecom. Stoga, popunila je formular i čekala više informacija. Moglo bi se reći da je to bio i prvi korak za ulazak poznatog franšiznog sustava na tržište Slovenije.

Nina Žerjal, odnosno, njena tvrtka Omnilingua, postala je primatelj Helen Doron master franšize za teritoriju Slovenije u veljači 2011. Nekoliko mjeseci kasnije, otvorila je i svoj prvi Helen Doron centar u Ljubljani. – Kada se osvrnem na posljednje četiri godine, jako sam ponosna na ono što smo za to vrijeme postigli. Zadovoljna sam rastom koji ostvarujemo, kako u pogledu broja djece, tako i u prihodima i profitu. Bez obzira na to što smo poslovanje započeli tijekom recesije, koja se svakim danom sve više produbljuje, Helen Doron u Sloveniji ostvaruje rast u broju učenika 80 posto godišnje – kaže Žerjal.

U ovom trenutku u Sloveniji 906 učenika pohađa tečajeve po Helen Doron metodi. Za sada su im na raspolaganju tri velika jezična centra, četiri studija i tri licencirana "self-employed" profesora. Kako objašnjava Žerjal, veliki centri pokrivaju područja od 50.000 do 100.000 stanovnika, dok se studiji otvaraju u područjima s ne više od 25.000 žitelja. "Samozaposleni" profesori engleskog jezika posjeduju Helen Doron licencu i mogu raditi u područjima u kojima još uvijek ne postoje franšizni centri ili studiji. Za razliku od ostalih Helen Doron predavača, oni, kako kaže, sami pronalaze svoje učenike. – Tijekom naredne godine u planu je da otvorimo još tri franšize i da broj učenika poraste na 1.300 – kaže Žerjal.

Kada je izbor novih primatelja franšize u pitanju, Žerjal ističe da je vrlo važno da budu vrijedni. – Franšizing je dokazano uspješan model poslovanja, ali je i dalje potrebno da primatelj franšize uloži 110 posto svog vremena, posebno u prvoj godini poslovanja. Zato je važno da kandidati budu posvećeni ovom poslu, da se žele baviti podučavanjem djece i uživati što će im dati priliku da uče na sasvim drukčiji način – objašnjava Žerjal.


Popularno na forumu