Sjedište tvrtke Hard Rock Café International nalazi se u Orlandu u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored kultnih café-restorana, pod ovim brendom posluje i lanac hotela i kasina.
Utorak
25.11.2014
Od najavljene tri za područje Istočne Europe, u glavni grad Crne Gore stiže prva franšiza jednog od najpoznatijih ugostiteljskih brandova na svijetu - Hard Rock Café.
 

Potpisivanjem ugovora o regionalnom zastupstvu (Area Development Agreement – ADA) sa svjetski poznatim franšiznim lancem Hard Rock Café, investicijska tvrtka Qannas Investments Ltd i službeno je dobila pravo otvoriti tri Hard Rock Café-a na prestižnim lokacijama u Istočnoj Europi. Za sada se zna da će prva franšiza ovog kultnog restorana biti otvorena u Podgorici, u okviru centra Atlas Capital. U tijeku je, po informacijama iz Hard Rock-a, proces rekrutinga zaposlenih.

Foto: Rodrigo Gómez Sanz / Flickr

Kako je Hard Rock Café također najavio, lokal u Podgorici će se prostirati na površini od 800 četvornih metara, moći će ugostiti do 200 ljudi i bit će uređen u prepoznatljivom stilu ove franšize: zidove će krasiti brojni glazbeni rekviziti – instrumenti i glazbena oprema poznatih pjevača i grupa pop i rock glazbe – a služit će se specijaliteti tradicionalne američke kuhinje.

S druge strane, tvrtka Qannas Investments priopćila je da će u ovaj projekt uložiti oko 3 milijuna dolara, što će pokriti troškove izgradnje, opremanja i svih potrebnih procedura prije otvorenja restorana u Podgorici. Samo upravljanje restoranom bit će prepušteno menadžment tvrtki, ali nije imenovano o kojoj se radi.

Iako se sjedište Hard Rock Café International danas nalazi u Sjedinjenim Državama, prvi Hard Rock Café otvoren je 1971. godine u Londonu. Istina, otvorila su ga dva Amerikanca, Isaac Tigrett i Peter Morton, koji su, kako je zapisano u povijesti Café-a, tražili dobar "američki" burger u Londonu, a došli do toga da otvore vlastiti restoran. Osim restorana, tvrtka danas posjeduje i lanac hotela i kasina. Trenutačno, imaju više od 170 objekata u 50 zemalja. U najbližem okruženju, Hard Rock Café može se naći u Austriji, Mađarskoj te Rumunjskoj, a od ostalih zemalja Središnje Europe, u Češkoj i Poljskoj.