​Interesovanje za franšizu “bio&bio“ postoji u susjednim zemljama Hrvatske, a tvrtka Biovega, u čijem sustavu posluje pomenuti lanac trgovina, definirala je strategiju za nastup na tim tržištima.
Četvrtak
27.11.2014
Lanac trgovina eko-proizvoda "bio&bio" namjerava se kroz franšizu širiti i u susjedne zemlje. Na domaćem tržištu, nastavit će širenje kroz vlastite trgovine, ali i jačanje odnosa s postojećim primateljima franšize.
 

Žana Hinek, direktorica prodaje i marketinga u tvrtki Biovega, koja je i vlasnik trgovina "bio&bio", kaže da su definirali strategiju za širenje na susjedna tržišta jer postoji interes, kao i konkretne ponude. S druge strane, na domaćem tržištu, uslijed velike krize koja još uvijek opterećuje gospodarstvo Hrvatske, ovaj lanac trgovina, koji je prvu franšizu otvorio još prije 11 godina, nastavit će širenje uglavnom kroz vlastite trgovine. – Bio&bio trgovine eko-proizvoda šire se samo organskom rastom, odnosno, otvaranjem vlastitih trgovina u trenucima kada sustav ima dovoljno resursa za te investicije. Tu strategiju i dalje nastavljamo dosljedno provoditi – objašnjava Hinek.

Ona kaže da će u narednom razdoblju preuzeti jednu od svojih franšiza, koja će tako ponovno preći u vlasništvo tvrtke Biovega. Na žalost, s jednim primateljem franšize suradnja je prekinuta i ta trgovina je zatvorena, kaže Hinek. S druge strane, nastavit će jačati odnose s ostalim primateljima franšize. – Sve ovo je uobičajena promjena koju doživljavaju franšizni koncepti u fazi pune zrelosti, što "bio&bio" franšiza i jest obzirom na staž od 11 godina – kaže Hinek.

Tijekom ove godine otvorena je još jedna "bio&bio" trgovina s novim vizualnim identitetom, i novim konceptom lay-out-a. Jedna od postojećih trgovina preseljena je na bolju lokaciju.

– U ovom trenutku veliki značaj pridajemo jačanju ponude i usluge u trgovinama, posebno u želji da dostupnijim učinimo lokalne eko-proizvode, kao i da pozicioniramo našu robnu marku – objašnjava Hinek.