Kupci u Češkoj će od iduće godine u sklopu jedne trgovine moći kupiti voćne sokove i sladolede brenda Fruitisimo te tradicionalne češke proizvode sa domaćinskih farmi koje dobavlja Naš Grunt.
Srijeda
10.12.2014
Franšizni koncepti iz Češke – Naš Grunt i Fruitisimo – odlučili su udružiti snage i svoje proizvode ponuditi "pod istim krovom".
 

Pod imenom Fruitisimo u Češkoj se već deset godina razvija koncept barova za prodaju sladoleda i svježe cijeđenih sokova. Tvrtka ima 40 prodajnih mjesta, a najčešće se nalaze u trgovačkim centrima. S druge strane, Naš Grunt jedna je od zanimljivijih, izvorno čeških franšiza koja pod svojim brendom okuplja mrežu trgovina "domaćinskih" prehrambenih proizvoda. Ovih dana, predstavnici tvrtki, međutim, pregovoraju o specifičnom obliku suradnje.

Iduće godine, Fruitisimo i Naš Grunt trebali bi otvoriti demo-jedinicu – dućan u kojem bi se prodavao asortiman i jedne i druge tvrtke. Tako će, osim voćnih sokova i sladoleda brenda Fruitisimo, kupci na istom mjestu moći kupiti i tradicionalne češke proizvode sa domaćinskih farmi koje dobavlja Naš Grunt – mesne prerađevine, sireve, kruh, mlijeko, med, jaja, svježe povrće i voće...

– Ova kombinacija potencijalno bi mogla privući veći broj kupaca, kao i veći broj ljudi zainteresiranih za franšizu, ali i naravno, optimizirati troškove najma i ostalih režija... – kaže Jiří Málek, direktor tvrtke Naš Grunt. Najavljeni je projekt još uvijek u fazi pripreme i testiranja. Fruitisimo proizvodi se, zapravo, već prodaju u nekim od postojećih Naš Grunt trgovina.

U novom projektu, i pored simbioze, obje će tvrtke nastaviti poslovati kao zasebne jedinice, a oni koji budu zainteresirani za ovakav koncept trgovine, morat će kupiti franšize oba sustava. Koncept, međutim, nije namijenjen postojećim primateljima franšize. – Teoretski, naši sadašnji primatelji mogli bi dodati i bar sa Fruitisimo proizvodima, ali većina njih u ovom trenutku nema dovoljno veliki prostor. Ovaj je projekt prije svega namijenjen novim primateljima – objašnjava Jiří Málek.

Naš Grunt za sada ima 32 trgovine – među njima, najviše je franšiznih. U tvrtki također razmišljaju i o novim tržištima – potencijalne partnere već traže u Slovačkoj.

Fruitisimo je ove godine proslavio deset godina poslovanja. Ulazak u novu dekadu obilježit će najprije suradnja s tvrtkom Naš Grunt. Nadaju se da će ovim projektom svoj franšizni koncept uspjeti "izvesti" na lokacije bliže ulici.

Izvor: Franchising.cz