Petak
12.12.2014
Srbijanski lanac Rakia Bar otvorio je nedavno franšizu u Nišu, a uskoro se očekuje otvaranje trgovine i u Kini.
 

Poznati srbijanski lanac Rakia Bar nastavlja se širiti putem franšize – i Nišlije odnedavno mogu uživati u kvalitetnim rakijama iz ponude ovog bara. No, kako najavljuje Branko Nešić, vlasnik koncepta, uskoro će biti otvorena i trgovina Rakia&Co na Dalekom istoku – u Šangaju – u kojoj će se prodavati 11 različitih okusa rakije upakiranih u tradicionalne "čokanje" raznih dimenzija.

MiniPani, pecivo
Foto: Rakia Bar Niš

– Sa mladim bračnim parom iz Beograda, koji živi i radi u Šangaju, potpisali smo Ugovor o licenci i distribuciji. Istina je da nije klasični franšizni ugovor, ali je suradnja, zaista, vrlo slična. Oni žele promovirati rakiju na kineskom tržištu, lokal će se nalaziti u francuskoj koncesiji, u starom dijelu Šangaja. Za početak, bit će to svojevrsni show-room, obzirom da do sada rakija nikada nije bila izvožena u Kinu – objašnjava Nešić.

Rakia Bar je i organizator Rakija Festa koji se po osmi put održao 13. prosinca 2014. u Beogradu. Za vrijeme festivala, ne samo da su predstavljene brojne destilerije i njihovi proizvodi, nego su održane i radionice/degustacije koktela s rakijom, kuhane rakije i slaganja čokolade i rakije.