Poljska edukativna franšiza Škola matematike 2plus2 tek je počela poslovati u Srbiji, a veći broj polaznika očekuje se od naredne školske godine.
Nedjelja
08.02.2015
Siniša Ibrahimpašić, primatelj franšize Helen Doron i Husse, obogatio je svoj portfelj još jednim franšiznim konceptom – Školom matematike 2plus2.
 

Znajući da roditelji u Srbiji najčešće svojoj djeci plaćaju privatne satove stranih jezika i matematike, Siniša Ibrahimpašić počeo je tragati za novom franšizom. Budući da je primatelj franšize Helen Doron i da škola engleskog jezika dobro posluje, vjerovao je da jedan biznis može "pogurati" drugi. – Tražili smo nešto što je kompatibilno poslu kojim se već bavimo. S druge strane, potreba za privatnim satovima uvijek postoji. Imali smo i dovoljno neiskorištenog prostora u lokalu gdje je smještena škola Helen Doron. Konačno, došli smo do franšize 2plus2, koja se tek počela razvijati i u svojoj domovini – Poljskoj. Kako troškovi nisu bili visoki, odlučili smo uzeti tu franšizu – objašnjava Siniša Ibrahimpašić.

On dodaje da su za početak uzeli pojedinačnu (single-unit) franšizu, no, s vlasnikom koncepta imaju dogovor o "pravu prvenstva" ukoliko se steknu uvjeti ili pojavi interes za master franšizu.  Na početku nismo željeli praviti velike troškove zbog čega smo i uzeli single-unit franšizu. Željeli smo vidjeti kako će se poslovanje razvijati u prvih godinu dana. S druge strane, riječ je o mladoj franšizi koja se tek razvija, tako da nismo imali "mjerljive" rezultate  kaže Ibrahimpašić.

Škola matematike 2plus2 otvorena je u Novom Sadu početkom listopada 2014. i kako kaže primatelj franšize još se uvijek "uhodavaju". Najveći problem je to što je cijena privatnog sata značajno pala i što se matematika uči isključivo za bolju ocjenu, a ne da bi se shvatila i znala.  Roditelji djecu na strani jezik upisuju ne samo zbog bolje ocjene ili popravljanja ocjene, već da bi znala jezik. Matematika se najčešće uči tek kad treba popraviti ocjene kaže Ibrahimpašić.

U ovoj školi matematike podučavaju se i djeca i studenti, a na raspolaganju im je pet tečajeva. Prave rezultate očekujemo tek od sljedeće školske godine. Vjerujemo da ćemo do tada napraviti dobru bazu polaznika dodaje on.

I dok razvija novu franšizu, Ibrahimpašić kaže da ne zapostavljaju stare poslove. S poslovanjem Helen Doron škole su zadovoljni, čak i kad se u obzir uzmu teški ekonomski uvjeti, dok za Husse kaže da je biznis koji se još uvijek razvija. Tržište hrane za ljubimce jako je čudno – tri mjeseca bilježimo rast, pa tri mjeseca bilježimo pad. Tržište je preplavljeno robom sumnjive kvalitete i niskih cijena, jer država nedovoljno kontrolira ovaj sektor. Ipak, mi nećemo odustati  dodaje on.

__________

Uvjete i opis franšiznog sustava 2plus2 možete pronaći u našem Katalogu franšiza.


Popularno na forumu

POGLEDAJTE JOŠ NA FORUMU