13.02.2015

Kutak za CIPO&Baxx

Europski modni brend CIPO&Baxx traži primatelje franšize i u zemljama ove regije.

– Pokušajte prvo s franšiznim kornerom, pa ako brend dobro "prođe" – otvoriti trgovinu!
Ovo je strategija koju je usvojila i već uspješno provodi tvrtka Yilba Tekstil, zadužena za razvoj franšizne mreže modnog brenda CIPO&Baxx u Središnjoj i Jugoistočnoj Europi. Ovakav nastup na tržištu, primjećuju u tvrtki, mnogo je prihvatljiviji za poduzetnike koji razmišljaju, ali se još uvijek nisu osmjelili uzeti franšizu. Franšizni je korner osobito zgodan za trgovce koji već imaju dućane odjeće s više brendova, a korner s odjevnom kolekcijom marke CIPO&Baxx mogao bi biti prvi pokazatelj kakvu će prođu brend imati na tržištu.

CiPO&BAXX modna linija Fot. CIPO&Baxx

Primatelj CIPO&Baxx franšize ne plaća ulaznu niti redovnu naknadu. Početna investicija za otvaranje trgovine varira ovisno o veličini i atraktivnosti lokacije.

– U potrazi smo za novim partnerima koji bi bili voljni razvijati brend i na tržištima ove regije – kaže Erdal Čelik, regionalni menadžer tvrtke Yilba Tekstil. Primatelje franšize traže u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji i Makedoniji. Za pristupanje sustavu, primatelji franšize ne bi morali platiti nikakvu naknadu.

CIPO&Baxx, međutim, sugerira da franšizni kutak, odnosno, trgovina bude na lokaciji sa većim protokom potrošača – najbolje u trgovačkom centru ili prometnoj ulici. Početna investicija za otvaranje trgovine varira ovisno o veličini i atraktivnosti lokacije i može iznositi tek 10.000 eura.

– Naši partneri će dobiti teritorijalni ekskluzivitet u gradovima ili područjima s više od 100.000 stanovnika –dodaje Erdal Čelik.

CIPO&Baxx nalazi se na tržištu od 1996. godine. Poznati su po svojim casual odjevnim kolekcijama živih boja koje su uglavnom namijenjene mladima. Trgovine imaju u Australiji, Francuskoj, Nizozemskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Rusiji, SAD, Španjolskoj, Švedskoj i Turskoj.

Osnovne podatke o franšiznom sustavu CIPO&Baxx možete pronaći i u našem Katalogu franšiza.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank