Mi smo, može se reći, doslovno iz školskih klupa uskočili u privatni posao nemajući niti kakvog prethodnog iskustva u poduzetništvu. Međutim, ako "iza leđa" imate korporaciju i prepoznatljiv brend, jasno je da je poslovanje uvelike olakšano. Biti dio ove velike obitelji nosi posebnu draž.
Srijeda
25.02.2015
Životne okolnosti odvele su mladi bračni par Hasanović iz Sarajeva u Tuzlu, gdje su prošle godine pokrenuli vlastiti posao uzevši Helen Doron franšizu.
 

Senka Kreso Hasanović prvi se put susrela s metodom Helen Doron kada je njena nećakinja Ajša pohađala tu školu engleskog jezika u Sarajevu. – Oduševili smo se radom škole i cijelokupnom metodom rada s djecom, te smo se počeli više informirati o franšizi – kaže Kreso Hasanović.
Na odluku o uizmanju Helen Doron franšize mnogo je utjecala i činjenica da je ovaj mladi bračni par okrenut kulturi i obrazovanju. 

– Kultura i obrazovanje moraju biti temelj svakog društva – ističe Senka Kreso Hasanović.

Ovakav stav ne čudi. Naime, prije nego što su postali primatelji franšize studirali su književnost i teatrologiju. Senka Kreso Hasanović je magistra teatrolog, a zvanje je stekla na Masarikovom sveučilištu u Brnu (Češka), dok je Jasmin Hasanović magistar komparativne književnosti i bibliotekarstva Sveučilišta u Sarajevu. – Mi smo, može se reći, doslovno iz školskih klupa uskočili u privatni posao nemajući niti kakvog prethodnog iskustva u poduzetništvu. Pored odlično uređenog franšiznog sustava, najviše nas je privukla ideja o radu s djecom –kažu Hasanovići.

Dosadašnjim poslovanjem vrlo su zadovoljni, a zahvaljujući ljubavi prema radu s djecom obveze im ne padaju teško. To što iza sebe imaju davatelja franšize te niti u jednom trenutku nisu sami, daje im, kako kažu, dodatni motiv i snagu koja ih vuče naprijed. – Ako "iza leđa" imate korporaciju i prepoznatljiv brend, jasno je da je poslovanje uvelike olakšano. Biti dio ove velike obitelji nosi posebnu draž. U svakom trenutku znate da se možete osloniti na prvog kolegu iz susjednog centra. Naravno, uspjeh ne bi bio moguć da nismo imali izuzetno jaku volju i upornost da uspijemo u poslovanju – objašnjava Senka Kreso Hasanović.

Kada je poduzetništvo u pitanju, briga, kako kažu, nikada ne manjka. Konstantno razmišljaju nekoliko koraka unaprijed. – Svjesni smo da moramo biti pripremljeni na sve i ni u što ne možemo biti sigurni, posebno što država vrlo malo olakšava, da ne kažemo otežava, poduzetnicima. Međutim, trudimo se ne razmišljati o tim stvarima. Čvrsto vjerujemo da ukoliko se posao obavlja sa stopostotnim zalaganjem i trudom, sve nedaće će se prevladati. S obzirom da smo na samom početku poslovanja, do sada nismo imali negativnih iskustava – ističe Senka Kreso Hasanović.

Helen Doron škola u Tuzli radi tek godinu dana, no, vlasnici su zadovoljni odzivom polaznika. Upite su imali i prije otvaranja jer su mnogi roditelji bili upoznati s metodom rada i jedva čekali početak nastave. – Djeca uče i roditelji su jako zadovoljni. U narednoj godini planiramo nastaviti pozitivan trend učenja. Cilj je da što veći broj Tuzlaka upozna Helen Doron metodu, a samim tim se poveća broj mališana u centru. Zadovoljni roditelji pokazali su nam da su naš način rada i jedinstvena metoda odličan recept za podučavanje engleskom jeziku. Nema razloga zašto i ove godine ne bismo s osmijehom učili i uživali s malim Tuzlacima i Tuzlankama – kaže Senka Kreso Hasanović.


Popularno na forumu