Sajam u Parizu 2015.

Na sajmu u Parizu svake se godine predstavi više od 400 tvrtki, a događaj posjeti više od 30.000 ljudi.
Četvrtak
12.03.2015
Od 22. do 25. ožujka održava se sajam franšiza u Parizu. Šansu da svoje koncepte predstave većem broju potencijalnih primatelja franšize iskoristit će i dvije tvrtke iz ove regije.
 

Kada se 22. ožujka otvore kapije sajamskog kompleksa Porte de Versailles, bit će to početak ne samo najvećeg, već i najznačajnijeg franšiznog događaja u Europi. Sajam franšiza u Parizu – Franchise Expo Paris – okupit će po 34. put sve predstavnike industrije franšizinga – davatelje i potencijalne primatelje franšize, konzultantske i odvjetničke kuće, banke, nacionalne franšizne asocijacije.

Prema do sada dostupnim podacima, bit će to i najveća smotra u povijesti ovog sajma. Predstavit će se 449 franšiznih sustava iz 27 zemalja – od toga, čak 174 nova sustava, to jest, tvrtke koje će prvi put sudjelovati na sajmu.

Zanimljivo je, međutim, da će među njima biti i dvije tvrtke iz ove regije – Optiprint i Printbox – obje iz Slovenije. Obje tvrtke, također, posluju u istom sektoru i nude inovativna rješenja za usluge kopiranja, skeniranja i ispisa – Optiprint, iznajmljivanjem pisača poslovnim korisnicima, a Printbox, postavljanjem tiskarskih automata na prometne lokacije.

Inače, tvrtke iz Središnje i Jugoistočne Europe nisu česti gosti na sajmu u Parizu. Činjenica je da vrlo mali broj među njima ima kapacitet i dovoljno razvijene franšizne sustave da bi se mogle širiti izvan granica svoje zemlje. Čak i Poljska, koja se može pohvaliti i značajnim sajmom franšiza i velikim brojem franšiznih sustava na tržištu (940), ove će godine imati tri izlagača u Parizu. To je, u posljednjih 12 godina bez izuzetka, tvrtka PROFIT system, najveća konzultantska kuća iz oblasti franšizinga u Središnjoj i Istočnoj Europi, koja svoje poslovnice ima u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rusiji, Rumunjskoj, Ukrajini, Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji . S druge strane, prvi će put iz Poljske u Pariz stići još jedna konzultantska kuća – ARSS, ali i koncept FreshBike Lemonade, ekološki bicikl-bar za prodaju limunade i osvježavajućih napitaka. Što se ostalih zemalja iz ovog dijela Europe tiče, iz Bugarske i Rumunjske će se predstaviti po jedan sustav.

Sajam u Parizu, inače, iz godine u godinu privlači sve veći broj tvrtki iz inozemstva. Prošle godine, svaki peti izlagač na sajmu nije bio iz Francuske, već iz SAD, Velike Britanije, Španjolske i Italije. Najveći će broj izlagača i ove godine doći iz Italije (26), a potom Španjolske (21) i Sjedinjenih Američkih Država (20).

Registracijom na internet stranici FranchiseParis.com čitatelji portala Franchising.hr mogu dobiti besplatne ulaznice za sajam franšiza u Parizu.