Sajam franšiza u Pragu

Prema Izvješću o tržištu franšiza konzultantske kuće PROFIT system, u Češkoj posluje oko 200 franšiznih sustava.
Ponedjeljak
06.04.2015
Glavni grad Češke 22. i 23. travnja bit će domaćin tvrtkama koje žele svoje dokazane poslovne koncepte predstaviti na Međunarodnom sajmu franšiznog poslovanja.
 

U svijetu poduzetnika postoji nekoliko načina da se započne posao, a da se pritome izbjegne većina "početničkih" nevolja. Jedan od najboljih načina jest uzimanje franšize, budući da poduzetnici – primatelji franšize – postaju dio dokazanog poslovnog sustava, poslujući pod izgrađenim brandom, prema poslovnom modelu koji se već pokazao uspješnim u praksi. Ovakvu priliku dobit će i svi zainteresirani poduzetnici koji ovog travnja posjete Prag. Naime, 22. i 23. travnja u kongresnom centru Oksystem održat će se Međunarodni sajam franšiznog poslovanja.

– Sajam bi zaista trebao okupiti sve ljude koji su zainteresirani za franšizno poslovanje, i davatelje i potencijalne primatelje franšize. Stoga, ovaj sajam neće biti samo puko predstavljanje franšiznih sustava. Cilj nam je posjetiteljima ponuditi sve što je potrebno za uspješno poslovanje – kaže Jiří Krajča, menadžer ovog događaja.

Prema do sada dostupnim informacijama, na sajmu će biti predstavljeno 37 franšiznih sustava. Posjetitelji će, pored upoznavanja s davateljima franšize, moći prisustvovati i nekolicini pratećih predavanja, prezentacija i foruma, a organizatori sajma kažu da će posebno privući vlasnike malih i srednjih poduzeća koji razmišljaju o prelasku na franšizing. Marketing, osnove franšizinga, poslovna podrška, pravna pitanja i primjeri uspješnih poslovnih rješenja bit će neke od obrađenih tema.

Organizaciju ovog događaja pomoći će Češka i Slovačka franšizna udruga, a jedan od medijskih partnera bit će i portal Franchising.cz. Ulaz će biti besplatan za sve one koji se registriraju na web-stranici sajma.