BodyCocept, portugalski lanac salona za njegu ljepote i zdravlja, traži primatelja master franšize i u Hrvatskoj
Utorak
20.10.2015
Na tržištima u regiji još uvijek ne postoji jedinstvena mreža salona za njegu ljepote koja djeluje pod jednim brandom, s istom kvalitetom usluge. Portugalci to žele promijeniti.
 

Portugalski BodyConcept ima oko 50 klinika za njegu ljepote i zdravlja na matičnom tržištu, ali i dalje ulaže u razvoj franšiznog poslovanja. I to ne samo u Portugalu. Tvrtka, naime, uspješno mrežu franšiza širi i u inozemstvu, a među poželjnim tržištima, na kojima bi željela pronaći nove franšizne partnere, nalazi se i Hrvatska.

Tražimo, prije svega, primatelja master franšize, jer znamo da bi mrežu salona najbolje mogao razviti lokalni poduzetnik koji dobro poznaje lokalno tržište – kažu u tvrtki.

Primatelj master franšize širio bi mrežu pronalaženjem novih, pojedinačnih primatelja franšize, a preporučuje se da to budu poduzetnici iz gradova s ​​najmanje 10.000 stanovnika. – Pribjegavanje franšizingu kao strategiji razvoja u području salona za njegu ljepote vrlo je česta pojava u svijetu. Primatelji franšize mogu brzo "osjetiti" benefite pristupanja mreži, posebno kada je marketing u pitanju, jer većina franšiznih sustava ulaže u reklamne kampanje i podizanje svijesti o brandu. Franšizni partner, pored toga, može računati i na brži povrat ulaganja ako se pridržava preporuka i standarda kvalitete usluge koje propisuje davatelj franšize – kaže Gabriela Petrova, franšizni konzultant tvrtke PROFIT system.

Istraživanja pokazuju da tržište u Hrvatskoj još uvijek nije zasićeno konceptima ove vrste, a rascjepkanost i neujednačena kvaliteta usluge samo mogu ići u prilog portugalskom sustavu, kažu u tvrtki.

Poslovanje u području njege ljepote vrlo je osjetljiva djelatnost te svaka neprofesionalnost izravno utječe na ljude koji su vam poklonili povjerenje. Zato pažljivo brinemo o kvaliteti usluge, edukaciji zaposlenika i ugledu franšize BodyConcept – ističu u tvrtki. To bi, kako kažu, mogla biti i najbolja preporuka zainteresiranim za ovu franšizu.