28.04.2015

Sajam je prilika za cijelu regiju

Franšizni lanac Surf’n’Fries suorganizator je sajma franšiza koji se krajem svibnja održava u Opatiji. Bit će to dobra prilika za poticanje poduzetništva, ističe suvlasnik lanca Andrija Čolak.

Na inicijativu Hrvatske gospodarske komore franšizni lanac Surf'n'Fries uzeo je aktivno sudjelovanje u organizaciji Sajma franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC (Franchising Exhibition Croatia), koji se 29. i 30. svibnja održava u Opatiji. Kako nam je potvrdio Andrija Čolak, suvlasnik lanca, cilj ovog događaja je stvoriti regionalni sajam fokusiran na franšizno poslovanje.

Andrija Čolak Fot. FEC

Iako živimo u informatičkom dobu i postoji jako puno dostupnih informacija, i dalje je najveća vrijednost u osobnom kontaktu i interakciji. Regionalno tržište se sigurno može unaprijediti zbog inovacija koje se putem sajmova počinju širiti regijom.
Andrija Čolak

– Franšizing je još u povojima u cijelog regiji, a ima ogromni potencijal za stvaranje održive ekonomije i novih radnih mjesta – ističe Čolak.

On smatra da regionalni sajmovi mogu biti uspješni jer, prije svega, poduzetnici iz regije dobivaju priliku da se povežu, stvore nove kontakte i razmjene informacije. – Iako živimo u informatičkom dobu i postoji jako puno dostupnih informacija, i dalje je najveća vrijednost u osobnom kontaktu i interakciji. Nadalje, regionalno tržište se sigurno može unaprijediti zbog inovacija koje se putem sajmova počinju širiti regijom – kaže on.

Kao mjesto za održavanja sajma, Opatija je odabrana, kako kaže, i zbog toga što je to primorsko mjesto poznato po konferencijskom turizmu, a riječka okolina po organizaciji različitih manifestacija poslovnog karaktera.

Drugim rječima, infrastruktura postoji, znanje postoji, sada je na nama da organiziramo i stvaramo nove vrijednosti na tržištu. Konkretno, Opatija je, osim navedenog, odabrana i zbog prirodnih ljepota i posebnosti samog grada. Želimo da izlagači i posjetitelji uživaju u predivnoj arhitekturi, gastronomiji te moru za vrijeme trajanja sajma – objašnjava Čolak.

Što se tiče franšiznog lanca Surf'n'Fries, Čolak kaže da su u tijeku posljednje pripreme za otvaranje prvog objekta u Norveškoj u gradu Tonsbergu. – I ovaj objekt će biti opremljen novom tehnologijom za pripremu bez ulja te će biti prvi takav u Norveškoj. Također, u stalnim smo razgovorima za druga tržišta, u posljednje vrijeme ima dosta upita iz Južne Amerike te iz nekih egzotičnih zemalja poput Irana, Tajikistan i sl. Postojeća tržišta dobro posluju. U Austriji je završena kampanja grupnog financiranja – crowdfunding – gdje su uspješno prikupljena sredstva za otvaranje prvog fiksnog objekta. U Vijetnamu se uređuje drugi objekt koji će kroz 45 dana također biti otvoren u Hanoju – najavljuje Čolak.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank