Mini-pekara za posao budućnosti
Autentični grčki koncept Kralj Coffee u Srbiji djeluje duže od godinu dana. Grčka peciva, krafne i kave do sada su se mogli degustirati u lokalu u Ulici Kneza Miloša u Beogradu i pojedinim "partnerskim" pekarama, koje samo prodaju peciva pekare Kralj. Nedavno je, međutim, otvorena i druga pekara, a zanimljivo je da je ona ujedno na tržište uvela i novi format franšize. Dok prva pekara posjeduje i veliki prostor za sjedenje, druga je osmišljena kao mini-pekara, sa malim prodajnim prostorom i vitrinama koje su postavljene i "otvorene" prema ulici. – Ovo je koncept idealan za širenje franšizne mreže jer ne zahtijeva velika ulaganja. U 18 četvornih metara prostora smjestili smo baš sve što nam je potrebno da bismo ponudili sve naše proizvode. Svu neophodnu opremu – hladne i tople vitrine, kave-aparat – uspjeli smo pronaći u mini-varijanti. U ovom lokalu želimo razvijati "take-away" koncept – sve za ponijeti, od peciva, sendviča, salata, cijeđene naranče i naših jedinstvenih grčkih kava – objašnjava Slađana Kovačević, zadužena za širenje franšizne mreže u Srbiji.
– Potreba potrošača za ovakvim konceptom u Srbiji sigurno postoji. Ljudi danas nemaju vremena da sjede i doručkuju, piju kavu ili cijeđeni sok, već to čine u automobilu ili na poslu. Koncept "sve za ponijeti" poslovni je model budućnosti i na tržištu Srbije – kaže ona.
Peciva i krafne se i u ovoj pekari, iako vrlo skromne kvadrature, što svakako pojeftinjuje poslovanje, peku na licu mjesta, sendviči i salate se također prave u lokalu, kao i kave po narudžbi kupca. – Opremu smo kupili u Srbiji i svakog sljedećeg primatelja franšize bismo uputili na istu adresu, jer bi ostvario značajan popust. Prednost malog prostora je i što nije neophodno ispeći mnogo peciva da bi se popunile mini-vitrine, roba se češće peče, uvijek je svježa. Miris koji se širi izvan pekare privlači mušterije, a količina peciva koja ostaje neprodana je minimalna – navodi Kovačević sve prednosti ovog koncepta.
Ovakav vid pekara, napominje Kovačević, najbolje je smjestiti u okruženju s mnogo trgovina, poslovnog prostora i velikim prometom ljudi. – Koncept je jednostavan i zaista vjerujem da će se pokazati uspješnim –kaže Kovačević.
pročitajte članke
Fast-casual lanac restorana Koykan World Food namjerava ubrzati franšizni razvoj te kreće u public kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon povlačenja iz profesionalnog sporta, jedan od najuspješnijih slovačkih tenisača Kamil Čapkovič postao je primatelj franšize McDonald'sa. Što ga je privuklo ovom brendu?
Još jedan američki lanac brze prehrane ulazi na europsko tržište. Što nudi Slim Chickens te za koja su tržišta zainteresirani?
Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.
Franšiza je oblik suradnje između neovisnih poduzetnika. Franšizodavac nudi svoj "know-how" i brand, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primatelja franšize, koji tom naknadom stječu pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Trgovina odjeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspjeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj trgovini, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merchandising - vještina izlaganja i pozicioniranja robe.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Popularno na forumu
Sa terena do franšize
Don’t be deceived by different testimonies online that is most likely wrong. I have made use of several LOVE SPELL CASTER options that got me disappointed at the end of the...
Sa terena do franšize
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...
Investirati u razvoj franšize
Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti stambeni kredit za nekretninu započeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona...
Sa terena do franšize
I got my already programmed and blanked ATM card to withdraw the maximum of $1,000 daily for a maximum of 20 days. I am so happy about this because i got mine last week and I...
Sa terena do franšize
POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...
Investirati u razvoj franšize
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...