Franšiza za poduzetne žene

U partnerskom sustavu Studio Figura trenutno djeluje 720 salona diljem svijeta
Petak
17.07.2015
Poljski lanac salona za mršavljenje i oblikovanje tijela Studio Figura nastavlja se širiti na domaćem i inozemnim tržištima. Partnere traže i u zemljama ove regije.
 

Iza imena Studio Figura stoji više od deset godina poslovnog iskustva, 720 poslovnica diljem svijeta, tvornica licencirane opreme za oblikovanje tijela (Roll-Shaper®, Vacu-Shaper®, Infra-Shaper® Swan) te proizvodnja dodataka prehrani. – Znamo da žene diljem svijeta imaju istu želju – izgledati lijepo, biti zdrave i sretne. A to žele postići u ugodnom ambijentu i prijateljskoj atmosferi, uz profesionalnu uslugu i tretmane koji će pri tom biti cjenovno vrlo pristupačni. Odgovor na ove želje žena jest Studio Figura – kažu u tvrtki.

Samo u posljednjih godinu dana, tvrtka je svojoj partenrskoj mreži salona za mršavljenje i oblikovanje tijela pridodala i poslovnice u Velikoj Britaniji, Irskoj, Moldaviji, Ukrajini, Cipru i Francuskoj. Partnere koji bi bili spremni razvijati posao i otvoriti salon kroz franšizu, tvrtka traži i u zemljama ove regije.

Potencijalni primatelj franšize Studio Figura trebao bi izdvojiti između 12.000 i 50.000 eura za pokretanje posla, što najviše ovisi o veličini i razini opreme salona. Preporučuje se da bude smješten u lokal od 50 do 100 četvornih metara. Primatelj franšize izdvaja i 300 eura godišnje za licencu (franšiznu naknadu) i potporu koju dobiva iz sjedišta tvrtke.

Za razliku od drugih sustava, primatelj Studio Figura franšize ne mora biti profesionalac sa iskustvom iz ovog područja – suradnja, zapravo, uključuje i obveznu specijalističku obuku, i ne samo za primatelje franšize, već i za njihovo osoblje. – Na kraju svake obuke polaznici dobivaju certifikate kojima se potvrđuje da su kvalificirani za vođenje Studio Figura salona. Mi znamo da oprema sama po sebi – čak i kad je najbolja – nije dovoljna za održivo poslovanje. Stoga smo spremni svojim partnerima prenijeti svoje iskustvo i znanje kako bi koncept bio uspješan i profitabilan – kažu u tvrtki.

Iako ne traže poseban profesionalni profil primatelja franšize, u tvrtki naglašavaju da se, ipak, i prije svega –obraćaju ženama. – Tražimo poduzetne žene između 30 i 65 godina koje su oduvijek sanjale otvoriti svoj studio za vježbanje te koje žele biti financijski neovisne – kažu.

Pored spomenutih tržišta, poljska tvrtka ima poslovnice i u Grčkoj, Švedskoj, Norveškoj, Litvi, Latviji, Rusiji, Izraelu, Španjolskoj, Bjelorusiji te Hrvatskoj.