Više franšiza, više učenika

Od ove školske godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji poslovat će 70 franšiznih škola engleskog jezika Helen Doron, što je za 16 više nego prošle godine.
Utorak
15.09.2015
Helen Doron franšiza posluje u svim zemljama regije i konstantno bilježi rast franšiznih jedinica.
 

Ako bismo o razvoju franšizinga na ovim prostorima sudili jedino prema franšizi škole engleskog za djecu Helen Doron, koja je prisutna u svim zemljama bivše Jugoslavije, mogli bismo reći da je franšizing na dobrom putu. Naime, Helen Doron bilježi rast franšiznih jedinica i broja polaznika, i od ove školske godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji poslovat će 71 franšizna škola engleskog jezika, što je za 16 više nego prošle godine.

Najviše franšiznih centara radi u Hrvatskoj. Danijela Haralović, vlasnica poduzeća Laka spika, koja je primatelj master franšize za hrvatsko tržište, kaže da će ove godine raditi 23 centara, od toga, 13 u Zagrebu. – Otvorene su četiri nove lokacije, tri u Zagrebu i jedna na Cresu. Jako sam zadovoljna što već šestu godinu zaredom raste i broj učenika i broj franšiza – kaže ona.

Franšiza Helen Doron u Srbiju je stigla 1999. i danas ima 18 centara u pet gradova, a prema riječima Tatjane Petković, vlasnice poduzeća Bee Beep, primatelja master franšize, od ove školske godine biće pridodan još jedan novi centar. – Također, u pripremi je još jedan centar. Broj polaznika konstantno raste, naši đaci imaju odlične rezultate na Cambridge ispitima i najbolji su u svojim školama iz engleskog jezika – kaže Petković.

Franšiza u Bosni i Hercegovini ovog rujna slavi četiri godine poslovanja. Nina Višković, primatelj master franšize za tržište Bosne i Hercegovine, kaže da su se ove godine mreži pridružile četiri nove franšizne jedinice i da ih je sada ukupno deset. – Nadam se da ćemo nastaviti udvostručavati i broj đaka – dodaje ona.

Za gotovo pet godina poslovanja u Sloveniji, Nina Zerjal, vlasnica tvrtke Omnilingua, primatelja master franšize za tu zemlju, uspjela je Helen Doron školu "dovesti" u deset gradova kroz jezične centre i studije. Ove godine, prema njenim riječima, mreži su se pridružile tri nove franšize. – Mogli bismo reći da se brzo razvijamo i rastemo, tako da sam vrlo zadovoljna poslovanjem – kaže ona.

Iako ova franšiza posluje tek dvije godine u Makedoniji, uspjela je mrežu proširi na devet centara i studija, od čega se pet nalazi u glavnom gradu Skoplju. Samo od ove školske godine otvorene su četiri nove franšize, a Goran Dinov, primatelj master franšize za tu zemlju, kaže da očekuje da se od početka 2016. godine otvore dvije nove lokacije. – Roditelji i djeca koja pohađaju naše satove vrlo su zadovoljni rezultatima i tretmanom tijekom samih časova. To je naša glavna motivacija u daljnjem razvoju biznisa i naš je cilj imati po jednu franšizu u svakom gradu u Makedoniji s više od 30.000 stanovnika – kaže Dinov.

Od prošle godine, Helen Doron ima franšizu i u glavnom gradu Crne Gore Podgorici.


Popularno na forumu