Na većini tržišta Yves Rocher nastupa kroz franšizu. Procjenjuje se da u mreži trenutno ima oko 1.200 franšiznih trgovina.
Petak
25.09.2015
Kada je kozmetika u pitanju, Francuzi najviše vjeruju brandu Yves Rocher, pokazuju istraživanja tržišta.
 

Prema studiji „Référenseigne Sélectif“ agencije za istraživanje tržišta Kantar Worldpanel, 40% ispitanika ima pozitivno mišljenje o brandu prirodne kozmetike Yves Rocher, dok 30% ispitanih spada u redovite kupce. Sa ovim rezultatima, Yves Rocher se uvjerljivo nalazi ispred svih brandova kozmetike u Francuskoj. Zanimljivo je, također, da veliku popularnost uživa i među muškarcima.

Tik za Yves Rocheom, u omiljene brandove spadaju i Sephora, osobito popularna među mlađom populacijom (žene ispod 35 godina) te Kiko, talijanski brand koji se tek nedavno pojavio na tržištu Francuske, no, koji je brzo zadobio povjerenje mlađih kupaca.

Za Yves Rocher ovo nije novost. Prema istraživanju koje je provela konzultantska kuća OC&C Strategy Consultants, krajem 2014. brand se našao na samom vrhu liste "10 tvrtki sa najboljom reputacijom", kao i na trećem mjestu objedinjene liste omiljenih brandova – što znači, u iznimno oštroj konkurenciji.

Yves Rocher se bavi proizvodnjom biljne kozmetike od 1959. godine, a tijekom godina uspio je u potpunosti zaokružiti proces poslovanja – tvrtka, naime, ima i vlastite plantaže bilja, proizvodne pogone i razvijenu mrežu trgovina i salona ljepote. Rado se kupuje ne samo na matičnom tržištu, već i diljem svijeta – pod ovim brandom radi više od 1.600 trgovina u 88 zemalja.

Na većini tržišta Yves Rocher nastupa kroz franšizu. Procjenjuje se da u mreži trenutno ima oko 1.200 franšiznih trgovina. Samo u Francuskoj posluje 650 Yves Rocher trgovina (od toga, više od 200 franšiza) koje godišnje generiraju prihod od 435 milijuna eura. Na hrvatskom tržištu, pak, trenutno posluje sedam Yves Rocher trgovina, a nalaze se u Zagrebu, Zadru, Osijeku i Rijeci.