07.10.2015

Odbrojavanje

Ostalo je manje od sedam dana do Franchise EXPO 2015, najvećeg sajma franšiza u središnjoj i istočnoj Europi koji se, tradicionalno, polovinom listopada održava u Varšavi.

Sajam je prilika da se franšizni sustavi predstave na što bolji način i tako privuku veći broj zainteresiranih, a samim tim i potencijalnih primatelja franšize. Ove godine, od 15. do 17. listopada, za naklonost potencijalnih partnera borit će se više od 150 izlagača, a poseban kuriozitet predstavlja to što će se ove godine na sajmu u Varšavi pojaviti i dva koncepta iz Hrvatske – lanac pomfrit barova Surf'n'Fries i kafić/pub King's Caffe. Zanimljivo je i da oba koncepta potječu iz Rijeke.

sajam, franšiza, Varšava Fot. PROFIT system

Poduzetnici koji žele kupiti franšizu mogu se izravno sresti i upoznati s davateljima franšiza, ali i usporediti koncepte i ponudu na licu mjesta. Nerijetko, dolaze da potraže jednu, a odlaze s mnoštvom ideja.

Iskustvo pokazuje da sajam u Varšavi svake godine posjeti više od 7.000 ljudi. Mnogi među njima, kako svjedoče izlagači, spadaju u vrlo ozbiljne kandidate za uzimanje franšize – ne samo po tome koliko znaju o ovom modelu poslovanja, već i po tome koliko su spremni investirati i razvijati posao pod željenim brandom. Najčešće su to poduzetnici, vlasnici malih i srednjih poduzeća koji traže dobre i zanimljive poslovne ideje. Organizatori podsjećaju da je skoro 500 tvrtki pronašlo svoje franšizne partnere upravo na ovom sajmu.

Inače, u okviru sajma svake se godine održava i Forum o franšizingu, a otvoren je za sve one koji žele bolje upoznati ovaj vid poslovanja. Stručnjaci iz oblasti franšizinga će svojim iskustvom i savjetima pokušati pomoći zainteresiranim primateljima franšize  – od toga kako odabrati pravu poslovnu ideju, do toga kako provjeriti što davatelj franšize doista nudi.

Svih ovih 13 godina glavni organizator Franchise EXPO je tvrtka PROFIT system, najveća konzultantska kuća u oblasti franšizinga u centralnoj i istočnoj Europi. Kako su nam potrvdili, broj tvrtki koje žele sudjelovati na sajmu svake godine raste – samo prije tri godine na sajmu se predstavilo 65 tvrtki, ove će ih godine biti čak dva puta više.
Listu franšiznih sustava koji su do sada potvrdili sudjelovanje na sajmu možete pogledati ovdje.

Podijeli članak

Komentariraj na forumu

0

želite više?

newsletter Franchising.hr

If you see this, leave this form field blank