Na Sajmu franšiza u Varšavi, koji ove godine traje od 15. do 17. listopada, predstavit će se i King’s Caffe iz Rijeke
Srijeda
14.10.2015
Ove će se godine među 150 izlagača na Sajmu franšiza u Varšavi naći i riječki King’s Caffe.
 

Kada se u četvrtak, 15. listopada otvore vrata na Palači kulture i znanosti u Varšavi, posjetitelji najvećeg sajma franšiza u Središnjoj i Istočnoj Europi moći će se upoznati i sa konceptom riječkog kafića/puba King's Caffe. Tvorci ovog koncepta, Vedran Jakominić i Igor Matetić, kažu da ne očekuju previše, ali da će sudjelovanje na ovako velikom sajmu biti dragocjeno iskustvo. – Ideja je bila da prezentiramo naš koncept na novom i izuzetno zanimljivom tržištu, da vidimo kako ono "diše". Vjerujemo da je Poljska perspektivno tržište i da im doista treba King's Caffe – kaže Jakominić.

Svjesni su da će biti među jakom konkurencijom, jer je, po pravilu, na sajmovima franšiza najviše izlagača upravo iz sektora gastronomije i ugostiteljstva. I pored toga, vjeruju da je koncept sam po sebi dovoljno zanimljiv, te da će privući pozornost poljskih poduzetnika. Jedinstvenost King's Caffe je, naime, u tome što je danju pravi kafić – mjesto gdje se može popiti dobra kava, dok se noću "transformira" u čistokrvni pub, sa odličnom selekcijom točenih piva. – Klasičan kafić u pravilu ne može očekivati ​​previše gostiju u večernjim satima i obratno – pub nije preatraktivan preko dana. Stoga smo i napravili spoj koji čini da smo uvijek puni –objašnjava Matetić što bi moglo privući potencijalne primatelje franšize u Poljskoj. Nadamo se da će se to i ostvariti, ako ne ove, a onda naredne godine – kaže, ne bez vidljivog optimizma.

King's Caffe će, inače, na samom štandu biti sa još jednim riječkim franšiznim sustavom – lancem pomfrit barova Surf'n'Fries, te Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Rijeka. – Sukladno štandu, pripremili smo osnovno – plakate, letke, mali "setup" stola, tek da gostima dočaramo ono najosnovnije što King's Caffe pubovi jesu. Uz to, donosimo i naš očaravajući osmjeh – kaže Vedran Jakominić.

Tvorci King's Caffe-a imaju i razlog što dolaze zadovoljni na sajam. Naime, sredinom kolovoza otvoren je drugi King's Caffe u Rijeci koji je za vrlo kratko vrijeme prevazišao sva očekivanja. Taj je lokal i prva King's Caffe franšiza, koja, uz to, donosi i značajnu novinu. Novi lokal ima i kuhinju, tako da je "kraljevski" kafić/pub na koncu prerastao i u restoran. – Rekli bismo da se sve odvijalo kao iz snova. Početak je bio mnogo bolji nego što smo očekivali, pa smo čak imali i organizacijskih izazova. Međutim, uspjeli smo uhvatiti korak za čas – kaže Igor Matetić. Sa postignutim tempom razvoja i dosadašnjim učinkom, ovaj je lokal ujedno postao i flagship za sve buduće King's Caffe Food pubove.