Opipavanje pulsa
Kada se u četvrtak, 15. listopada otvore vrata na Palači kulture i znanosti u Varšavi, posjetitelji najvećeg sajma franšiza u Središnjoj i Istočnoj Europi moći će se upoznati i sa konceptom riječkog kafića/puba King's Caffe. Tvorci ovog koncepta, Vedran Jakominić i Igor Matetić, kažu da ne očekuju previše, ali da će sudjelovanje na ovako velikom sajmu biti dragocjeno iskustvo. – Ideja je bila da prezentiramo naš koncept na novom i izuzetno zanimljivom tržištu, da vidimo kako ono "diše". Vjerujemo da je Poljska perspektivno tržište i da im doista treba King's Caffe – kaže Jakominić.
Svjesni su da će biti među jakom konkurencijom, jer je, po pravilu, na sajmovima franšiza najviše izlagača upravo iz sektora gastronomije i ugostiteljstva. I pored toga, vjeruju da je koncept sam po sebi dovoljno zanimljiv, te da će privući pozornost poljskih poduzetnika. Jedinstvenost King's Caffe je, naime, u tome što je danju pravi kafić – mjesto gdje se može popiti dobra kava, dok se noću "transformira" u čistokrvni pub, sa odličnom selekcijom točenih piva. – Klasičan kafić u pravilu ne može očekivati previše gostiju u večernjim satima i obratno – pub nije preatraktivan preko dana. Stoga smo i napravili spoj koji čini da smo uvijek puni –objašnjava Matetić što bi moglo privući potencijalne primatelje franšize u Poljskoj. – Nadamo se da će se to i ostvariti, ako ne ove, a onda naredne godine – kaže, ne bez vidljivog optimizma.
King's Caffe će, inače, na samom štandu biti sa još jednim riječkim franšiznim sustavom – lancem pomfrit barova Surf'n'Fries, te Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Rijeka. – Sukladno štandu, pripremili smo osnovno – plakate, letke, mali "setup" stola, tek da gostima dočaramo ono najosnovnije što King's Caffe pubovi jesu. Uz to, donosimo i naš očaravajući osmjeh – kaže Vedran Jakominić.
Tvorci King's Caffe-a imaju i razlog što dolaze zadovoljni na sajam. Naime, sredinom kolovoza otvoren je drugi King's Caffe u Rijeci koji je za vrlo kratko vrijeme prevazišao sva očekivanja. Taj je lokal i prva King's Caffe franšiza, koja, uz to, donosi i značajnu novinu. Novi lokal ima i kuhinju, tako da je "kraljevski" kafić/pub na koncu prerastao i u restoran. – Rekli bismo da se sve odvijalo kao iz snova. Početak je bio mnogo bolji nego što smo očekivali, pa smo čak imali i organizacijskih izazova. Međutim, uspjeli smo uhvatiti korak za čas – kaže Igor Matetić. Sa postignutim tempom razvoja i dosadašnjim učinkom, ovaj je lokal ujedno postao i flagship za sve buduće King's Caffe Food pubove.
pročitajte članke
Nagrada „Franšiza godine“ za 2021. pripala je franšiznom sustavu Surf'n'Fies, dok je Carwiz rent a car najbolja hrvatska izvozna franšiza.
Lanac Surf'n'Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima i originalnoj ambalaži, ulazi na jedno od najzahtjevnijih tržišta – američko. Kako su tekle pripreme i kakve su realne mogućnosti za razvoj, otkriva Andrija Čolak
Lanac restorana Surf’n’Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima te origanalnoj ambalaži, stigao je u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu.
Surf'n'Fries, brand iz Rijeke poznat po krumpirićima, otvorio je prvi franšizni objekt u Australiji.
Franšizni lanac pomfrit barova Surf’n’Fries proširio je svoje poslovanje na brojna svjetska odredišta, a uskoro stiže na još jedno tržište ove regije. Za inovacije, također, nema predaha.
Najčitanije
Samoposlužni aparati za kavu, tople napitke i grickalice sreću se na mnogim mjestima. Upravo ovim, vending biznisom bavi se i obiteljska firma iz Varaždina Caffemanija. Partnere traže diljem Hrvatske.
Portal FranchiseDirect.com predstavlja popis 100 najuspješnijih franšiza u svijetu. Prva tri mjesta, kao i prošle godine, zauzeli su isti brandovi.
Bez licenciranja nema franšizinga. No, iako su vrlo slični, ova se dva modela poslovne suradnje u nekoliko detalja značajno razlikuju.
Franšiza je oblik suradnje između neovisnih poduzetnika. Franšizodavac nudi svoj "know-how" i brand, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primatelja franšize, koji tom naknadom stječu pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Američki lanac brze usluge, poznat po sendvičima, planira do kraja 2016. uspostaviti mrežu od 45 restorana u Bugarskoj.
Popularno na forumu
Sa terena do franšize
POZDRAVLJAM VAS SVE U IME GOSPODNJE, ŽELIM DA ZNATE DA VAS NIKADA NE MOGU ZVESTI POGREŠNO... DOBIO SAM ZAJAM OD 25,000 EURA SA 3% KAMATE OD PRAVOG ZAJMODAVCA. ON SE TAKOĐER...
Investirati u razvoj franšize
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Bez želje, nema uspjeha
Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao...
Sa terena do franšize
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...
Pizza Hut stiže u Hrvatsku
SRETNA NOVA GODINA SVIMA VANI. ZOVEM SE ALBERTINA I SRETNA SAM ŠTO SMO DOŠLI DO 2024. ŽELIM BRZO PODIJELITI SVOJE RANO SVJEDOČANSTVO O KAKO SAM OVE 2024. GODINE DOBILA...